• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Pitabrød – opskrift på lækre hjemmelavet pitabrød

15. maj 2018 Leave a Comment

Home » Brød og boller » Brød » Pitabrød – opskrift på lækre hjemmelavet pitabrød

Pitabrød - opskrift på lækre hjemmelavet pitabrød

Pitabrød - opskrift på lækre hjemmelavet pitabrød
Hjemmelavet pitabrød smager bare bedre end dem, man køber i butikken – især når de er helt friske og lune fra ovnen. Denne opskrift på hjemmelavet pitabrød er nem at gå til og giver de blødeste og mest luftige pitabrød, du kan forestille dig.
Efter at have prøvet disse, vil du sikkert heller ikke vende tilbage til de tørre købe-pitabrød. De er perfekte til fyld som salater, kød eller falafler.
Disse nemme pitabrød er lige til at gå til, så næste gang du skal lave pitabrød, så prøv denne opskrift – jeg lover dig, at du ikke kommer til at savne de færdigkøbte!
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 1 time time 10 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Tid i alt: 1 time time 20 minutter minutter
(undgå sort skærm)
10 stk

Ingredienser
  

Pitabrød:

  • 25 gram gær
  • 4 dl vand (lunkent)
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 tsk salt
  • Ca. 600 gram hvedemel

Fremgangsmåde
 

  • Rør gær ud i lunkent vand.
  • Tilsæt sukker, olie, mel og salt.
  • Lad dejen ælte ved middelhøj hastighed på din røremaskine i ca. 10 minutter, indtil dejen er blank og smidig.
  • Lad dejen hæve med et fugtigt viskestykke over sig i 40 minutter.
  • Del dejen i 10 lige store boller (ca. 100 g. pr. bolle).
  • Drys lidt mel på bordet og rul dem flade med en kagerulle.
  • Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i en opvarmet ovn i 5 minutter ved 40 grader.
  • Tag bagepladerne ud af ovnen og opvarm ovnen til 250 grader varmluft.
  • Bag dem derefter i ca. 10 minutter ved 250 grader.

Spørgsmål & svar

Hvordan får jeg mine hjemmelavet pitabrød luftige?
For at sikre luftige pitabrød er det vigtigt at lade dejen hæve længe nok og sørge for, at ovnen er helt varm, inden du bager dem. 
Kan jeg fryse hjemmelavet pitabrød?
Ja, hjemmelavet pitabrød kan sagtens fryses. Lad dem køle helt af, og opbevar dem i en frysepose. Når du vil bruge dem, kan du lune dem i ovnen eller på en brødrister for at få dem bløde og lækre igen.
Kan jeg lave pitabrød uden gær?
Gær er med til at gøre dine hjemmebagte pitabrød luftige, og i denne opskrift skal der bruges gær. 
Hvordan opbevarer jeg disse nemme pitabrød, så de forbliver bløde?
Opbevar dine luftige pitabrød i en lufttæt pose eller beholder, så de ikke bliver tørre. Hvis de alligevel bliver lidt tørre, kan du lune dem kort i ovnen, så de bliver bløde igen.
Hvilket fyld passer bedst til hjemmelavet pitabrød?
Pitabrød kan fyldes med næsten alt! Klassiske fyld inkluderer kylling, falafler, hummus, tun, salater, tzatziki eller kebab. Hjemmelavet pitabrød kan også bruges til at lave sandwiches eller små pizzabrød med.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Foccacia med tomat, hvidløg, rødløg og rosmarinFoccacia brød med tomat, hvidløg, rødløg og rosmarin Bløde og luftige chokoladeboller - verden bedste chokoladeboller!Bløde og luftige chokoladeboller – verden bedste chokoladeboller! De bedste gulerodsbrud - bløde og lækre i flere dageDe bedste gulerodsbrud – bløde og lækre i flere dage Bløde og luftige juleboller med rosinerBløde og luftige juleboller med rosiner Sprøde og luftige italienske bollerSprøde og luftige italienske boller Bløde og luftige fødselsdagsboller - gode i flere dage!Bløde og luftige fødselsdagsboller – gode i flere dage! Nemme surdejsbollerNemme surdejsboller uden surdej Koldhævede fødselsdagsboller - opskrift på bløde og luftige lyse bollerKoldhævede fødselsdagsboller

Filed Under: Brød, Brød og boller

Previous Post: « Rabarbertrifli – trifli med rabarber, vaniljecreme og makroner
Next Post: Chokolade cupcakes med jordbærfrosting »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required