Antal: personer
En fuldstændig fantastisk og svampet rouladebund fyldt med syrligt-sød lemon curd med et strejf af mynte. Dette er en frisk kage, men som er helt perfekt afstemt mellem syrligt og sødt.
Ingredienser:
Lemoncurd med mynte:
- 1 blad husblas
- 3 citroner (saften)
- 4 stængler frisk mynte
- 175 gram sukker
- 2 æg
- 75 gram smør
Rouladebund:
- 50 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 5 æg (opdelt i blommer og hvider)
- 100 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
Flødeostecreme:
- 200 gram flødeost naturel
- 30 gram flormelis
- 1 spsk citron
Pynt:
- 2 dl fløde (pisket til flødeskum)
- Spiselige blomster
- Chokoladepynt
Fremgangsmåde:
Lemoncurd med mynte:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom citronsaft og myntestængler i en gryde og varm det op til kogepunktet. Lad det småkoge i et par minutter.
- Fjern gryden fra varmen og tilsæt husblas.
- Lad det stå og trække i 10 minutter.
- Sæt din gryde tilbage på blusset og tilsæt sukker, æg og smør.
- Varm massen op til 80 grader mens du hele tiden sørger for at piske/røre i gryden.
- Din lemoncurd må helst ikke overstige 80 grader, for så kan du risikere at den skiller.
- Kom din lemon curd i et skoldet patentglas og sæt den på køl indtil den er helt gennemkold.
Rouladebund:
- Pisk sukker, vanilje og æggeblommer sammen til en lys og tyk æggesnaps.
- Vend derefter mel og bagepulver sammen med æggesnapsen.
- I en anden skål piskes æggehviderne stive.
- Vend det forsigtigt sammen med dejen indtil massen er ensartet.
- Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Smør dejen jævnt ud i en rektangel (ca. 30 x35 cm)
- Bag den ved 190 grader i ca. 10-12 minutter.
- Læg et stykke bagepapir på bordet. Vend rouladebunden på hovedet ovenpå det nye stykke bagepapir.
- Lad bunden ligge mellem de 2 stykker bagepapir og køle af.
Flødeostecreme:
- Rør alle ingredienser godt sammen til en ensartet masse.
Pynt og samling:
- Smør alt flødeostecremen ud på bunden.
- Smør lidt over halvdelen af din lemoncurd ud ovenpå bunden - resten af lemoncurden kan gemmes i køleskabet og bruges som topping til f.eks. pandekager, morgenmad, boller eller scones.
- Rul forsigtigt din roulade sammen med hjælp fra bagepapiret.
- Pak rouladen ind i bagepapiret og kom den på køl. Lad den sætte sig i ca. 1/2 - 1 time.
- Pynt kagen med flødeskumsrosetter, spiselige blomster og evt. chokoladepynt.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar