Antal: personer
En marmorkage er en lidt overset kage. Det er ikke ofte man får den serveret og min teori er at det skyldes, at man ofte forbinder det med en tør og kedelig kage… det er dog slet ikke sådan den skal være!Så her får I en opskrift på en skøn marmorkage med en svampet og saftig krumme, som smager fuldstændig fantastisk!
Udstyr til denne opskrift:
- Brødform (Ca. 25x12 cm) (Reklamelink)
Ingredienser:
- 100 gram smør (stuetempereret)
- 225 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk salt
- 2 æg
- 185 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 dl creme fraiche (9%)
- 2 spsk kakaopulver
Fremgangsmåde:
- Pisk smør, sukker, vaniljesukker, salt og æg sammen til en lys og luftig masse.
- Tilsæt hvedemel og bagepulver, sammen med creme fraiche og pisk ved laveste hastighed indtil dejen er ensartet.
- Delen dejen i to skåle og tilsæt kakaopulver til den ene dej.
- Beklæd en brødform med bagepapir.
- Fordel skiftevis den lyse og mørke dej i formen.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 1 time.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
J
Men hvad er fordelen ved en marmorkage i forhold til en chokolade kage
metteskutter
Hej Jenny
Det er jo 2 forskellige kager 😉
Så om der er en fordel ved den ene frem for den anden er en smagssag.
Mvh. Mette
Anja
Lækker kage🩷 jeg bagte dem som muffins, dem bagte jeg i 16-18 min👌