Antal: personer
Den lækreste Toscakage med hjemmelavet vaniljeis – en helt vildt skøn og syndig kage med en cremet og smagsfuld vaniljeis til!Toscakagen består af en svampet mazarinbund og en lækker karamel fyldt med en masse nødder. Nemt og lækkert! Spis den sammen med en hjemmelavet vaniljeis.
Udstyr til denne opskrift:
- Springform Ø20 cm (reklamelink)
- Termometer (reklamelink)
- Ismaskine
Ingredienser:
Vaniljeis:
- 4 æggeblommer
- 100 gram sukker
- 5 dl piskefløde
- 1 vaniljestang (kornene)
Toscakage:
- 2 æg
- 100 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 125 gram smør (smeltet)
- 1/2 dl mælk
- 2 tsk bagepulver
- 150 gram hvedemel
- 200 gram marcipan (revet)
Nøddefyld:
- 100 gram smør
- 100 gram sukker
- 1/2 dl piskefløde
- 1/4 dl sirup
- 2 spsk hvedemel
- 1/4 tsk salt
- 50 gram mandler
- 50 gram hasselnødder
- 50 gram usaltede pistacienødder (reklamelink)
Fremgangsmåde:
Vaniljeis:
- Pisk æggeblommer og sukker til en tyk og lys æggesnaps.
- Tilsæt fløden og pisk det sammen.
- Kom massen i en gryde og varm det op til præcis 82 grader.
- Hæld ismassen i en 8-liters frysepose og bind en stram knude for enden.
- Mas posen flad og læg den i køleskabet i en 1 time.
- Kom isen i din ismaskine og lad den køre i ca. 1 time.
- Server isen med det samme eller kom den i en beholder og læg den i fryseren.
Toscakage:
- Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen til en tyk, lys og luftig æggesnaps.
- Tilsæt det smeltede smør og mælk.
- Tilsæt derefter mel og bagepulver og vend det i dejen.
- Vend til sidst den revede marcipan i dejen.
- Fordel dejen i en springform på ca. Ø20 cm.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 40 minutter.
- Lav nøddefyldet imens kagen er i ovnen.
Nøddefyld:
- Smelt smør og sukker i en gryde.
- Tilsæt fløde og sirup.
- Derefter røres salt, mel, mandler, hasselnødder og pistacienødder i karamellen.
- Lad den stå og simre under omrøring indtil massen tager farve og bliver gylden.
- Fordel nøddefyldet ovenpå den færdigbagte kage og bag den ved 220 grader i 10 minutter.
- Lad kagen køle helt af og blive kold før du fjerne kagen fra bagepapir og springform!
- Flyt kagen over på et fad og dekorer den evt. med lidt smeltet chokolade og spiselige blomster.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar