Antal: personer
Den bedste opskrift på Black Magic chokoladekage med hindbærmousse. Dette er nok den mest svampede og lækre chokoladekage der findes.
Udstyr til denne opskrift:
- Springform (Ø24 cm) (reklamelink)
- Kageplast (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
- Stjernetyl (reklamelink)
Ingredienser:
Black Magic kage:
- 4,5 dl hvedemel
- 5 dl sukker
- 2 dl kakaopulver
- 2 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 2,5 dl kaffe
- 2,5 dl mælk
- 1,25 dl raps- eller solsikkeolie
Hindbærmousse:
- 4 blade husblas
- 250 gram frosne hindbær
- 1 dl sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 6 dl piskefløde
Chokoladeganache:
- 1 blade husblas
- 150 gram mørk chokolade (knapper eller hakket)
- 2,5 dl piskefløde
Pynt:
- Friske hindbær
- 2 dl piskefløde (pisket til flødeskum)
- Frysetørret hindbær (reklamelink)
Fremgangsmåde:
Black Magic kage:
- Bland alle ingredienser sammen i en skål og pisk det til en ensartet masse.
- Fordel dejen i en springform (Ø24 cm) beklædt med bagepapir i bunden.
- Bag chokoladekagen i ca. 45 minutter ved 175 grader.
- Lad kagen køle helt af inden du deler den i lagkagebunde.
Hindbærmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kog hindbær, sukker og vanilje sammen indtil hindbærrene er møre.
- Rør husblas ud i hindbærmassen.
- Kom hindbærrene i en si og mos dem så du får siet alle kernerne fra, og kun har saften tilbage. Det er nemlig kun saften du skal bruge!
- Pisk fløden til en let skum.
- Rør 1/3 af flødeskummet sammen med hindbærsaften.
- Hæld derefter hele hindbærblandingen ned i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen til det hele er ensartet.
Samling:
- Del chokoladekagen i 3 lige store lagkagebunde.
- For en springform (Ø24 cm) med bageplast og placer en chokoladebund i den.
- Hæld halvdelen af hindbærmoussen på den første bund.
- Læg derefter endnu en bund på og hæld resten af hindbærmoussen ovenpå.
- Afslut med den sidste bund øverst.
- Sæt kagen på køl indtil hindbærmoussen har sat sig.
Chokoladeganache og pynt:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Varm fløden op og rør husblas ud heri.
- Hæld den varme fløde ud over din chokolade og rør det sammen til en glat og ensartet masse.
- Kom husholdningsfilm helt ned til overfladen af chokoladeganachen og sæt den på køl i ca. 3 timer.
- Pisk derefter chokoladeganachen sammen til den er let og luftig.
- Befri din lagkage fra springform og kageplast.
- Smør kagen rustikt op med chokoladeganache.
- Pynt lagkagen med flødeskumsrosetter, friske hindbær og frysetørret hindbær.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Sofie
Hej Mette. Kan bundene mon laves dagen i forvejen uden at blive tørre? Mvh Sofie
metteskutter
Hej Sofie. Det kan du godt. Bare sørg for at pakke dem i poser 🙂
God søndag
Pernille
Hej Mette, hvor mange personer vil du tro at der er til?
Hvor meget kan forberedes dagen inden?
metteskutter
Hej Pernille
Den rækker nok til ca. 10-12 personer 😊
Og du kan sagtens lave hele kagen dagen før og evt. så først komme hindbær på, på dagen 😊
Mvh. Mette
Josephine
Halløjsa, kan denne her chokoladeganache laves 2 dage i forvejen, og så blot piskes på inden påsmøring? 🙂
metteskutter
Hej Josepfinw – cremen “stivner” lidt når den kommer på køl, så det vil jeg ikke anbefale 😊
Sissel
Hej hvor mange bunde lavede du?
metteskutter
Hej Sissel
Kun en enkelt 🙂