Antal: boller
Disse fødselsdagsboller / bamseboller er simpelthen de mest fantastiske fødselsdagsboller/bamseboller! De er så lækre og bløde – og bedst af alt, så holder de sig lækre og bløde I FLERE DAGE! Selv på dag 4 er de stadig lækre! Opbevar dem blot i en lufttæt pose/beholder.Hver eneste gang jeg har serveret dem for nogen, har de været ellevilde og spurgt om opskriften, så nu er det på tide, at jeg fik den på min blog!
Ingredienser:
- 3 dl mælk
- 50 gram gær
- 2 æg
- 5 spsk sukker
- Ca. 600 gram hvedemel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1/2 tsk salt
- 75 gram smør (stuetempereret)
Derudover:
- 1 æg (til pensling)
Fremgangsmåde:
- Lun mælken og rør gæren ud deri.
- Tilsæt æg og sukker.
- Tilsæt mel sammen med kardemomme og salt.
- Ælt dejen ved middelhøj hastighed på din røremaskine.
- Tilsæt smør i tern lidt ad gangen.
- Lad dejen ælte godt, vej middelhøj hastighed, indtil den slipper kanterne på skålen – dette tager ca. 10 minutter.
- Lad dejen hæve med et fugtigt viskestykke over sig i 45 minutter.
- Form dejen til boller (ca. 60-70 gram pr. bolle) og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve i 20 minutter med et fugtigt viskestykke over sig.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
- Bag bollerne ved 210 grader i ca. 12-13 minutter.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Susan
Hvorfor lune mælken? Rør gæren ud i sukkeret , tilsæt æg og lettere temperer mælk osv…
metteskutter
Hej Susan
Mælken skal være lun for at gærcellerne aktiveres og så dejen hæver hurtigere – hvis du bruger kold mælk vil der gå meget lang tid, før dejen begynder at hæve 🙂
Mvh. Mette
kH
Hvordan pakker du nem ned så de helt sikkert er bløde dagen efter? Jeg skal bage til min datters vuggestue og er ved at dø ved tanken om tørre boller 😁
metteskutter
Hej – jeg opbevarer dem i en lukket frysepose.
Mvh. Mette
Charlotte
Kommer du dem lune i posen eller helt kolde?
metteskutter
De skal være helt kølet af før de kommes i en pose – ellers dannes der kondens inde i posen 🙂