Antal: kanelsnegle
De blødeste og mest snaskede kanelsnegle! De er helt fantastiske og jeg kan varmt anbefale at bage dem sammen i en springform – så undgår man nemlig de tørre kanter og at fyldet flyder ud af sneglene. De kan dog også sagtens laves enkeltvis på en bageplade også (bagetiden skal reduceres hvis de laves enkeltvis) Kanelsneglene er selvfølgelig bedst hvis de spises samme dag og meget gerne mens de stadig er en smule lune.Opskriften giver ca. 2 springforme med kanelsnegle (22-23 cm) eller ca. 15 kanelsnegle i alt.
Ingredienser:
Kanelsnegle:
- 75 gram smør
- 2,5 dl sødmælk
- 25 gram gær
- 1 æg
- Ca. 500 gram hvedemel
- 75 gram sukker
- 2,5 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk salt
Remonce:
- 175 gram smør (stuetempereret)
- 125 gram brun farin
- 70 gram sukker
- 100 gram marcipan (revet)
- 5 tsk kanel
Fremgangsmåde:
Kanelsnegle:
- Smelt smørret sammen med mælk. Sørg for det er håndvarmt inden gær tilsættes.
- Smuldr gær i og rør indtil det er opløst.
- Tilsæt æg, hvedemel, sukker, kardemomme og salt.
- Lad dejen ælte godt, vej middelhøj hastighed, indtil den slipper kanterne på skålen – dette tager ca. 10 minutter.
- Lad dejen hæve med et fugtigt visketykke over sig i 1 time og lav remoncen imens.
Remonce:
- Pisk alle ingredienserne godt sammen i en skål og lad det stå på bordet til du skal bruge den.
Samling:
- Rul din dej ud i et rektangel på et meldrysset bord.
- Fordel remoncen jævnt ud over hele dejen.
- Rul din dej stramt sammen til en pølse og skær den ud i snegle.
- Smør 2 springforme med smør og placer sneglen i springformen. Sørg for at sætte dem så de har en smule mellemrum, så de har plads til at hæve.
- Lad dem efterhæve med et fugtigt viskestykke over sig i 1/2 time.
- Pensl dem med sammenpisket æg.
- Bag kanelsneglene ved 180 grader i ca. 24-28 minutter indtil kanelsneglene har en gyldenbrun overflade.
- Når kanelsneglen er kølet af kan man komme en smule glasur på, hvis man har lyst til det.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar