Antal: personer
En skøn og svampet daimkage med en silkeblød karamelganache. Virkelig, virkelig lækker! Du kan med fordel servere den sammen med en god vaniljeis.
Ingredienser:
Daim kage
- 50 gram smør
- 3 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 75 gram sukker
- 50 gram marcipan
- 2 dl mælk
- 250 gram hvedemel
- 2,5 tsk bagepulver
- 170 gram Daim
Karamel ganache
- 1 dl fløde
- 40 gram glukosesirup
- 150 gram Gold chokolade (Reklamelink)
- 1/4 tsk salt
Fremgangsmåde:
Daim kage
- Smelt smørret og sæt det til side.
- Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en lys og luftig masse.
- Riv marcipanen groft og rør også det i, sammen med mælk og smør.
- Hak dine daim groft.
- Vend derefter mel og bagepulver i dejen, sammen med de grofthakkede daim.
- Hæld dejen i en firkantet form (ca. 20x20cm) beklædt med bagepapir.Bag kagen ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.
Karamel ganache
- Kom fløde, glukosesirup salt i en gryde og varm det op til kogepunktet. Hæld det over den hakkede karamelchokolade, lad det smelte sammen i et minuts tid. Rør rundt i midten med en dejskraber indtil det hele samler sig til en ensarter og blank ganache.
- Kom husholdningsfilm helt ned til ganachen. Sæt den på køl indtil den har sat sig (mindst 3 timer – kan med fordel laves dagen før og stå på køl til den skal bruges)
- Fordel den kolde karamelganache på kagen og drys med lidt hakket daim på toppen.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Julie
Kan man bruge laktosefri smør, mælk og fløde til opskriften? 🙂
metteskutter
Hej Julie
Jeg har ikke selv prøvet, men jeg tænker umiddelbart sagtens det kan lade sig gøre! 🙂
Mvh. Mette
Michelle
Hvis ikke man har en firkantet 20×20 form, hvilken en anden vil du så lave den i??? 🙂
Mvh
metteskutter
Hej Michelle
Du kan enten gange opskriften op hvis du bruger en større form, eller du kan lave en “hjemmelavet” 20×20 cm form ved at komme lidt sølvpapir ned bag ved bagepapiret i den ene ende, så formen bliver mindre. Jeg håber det giver mening 🙂
Mvh. Mette
Michelle
Det med sølvpapiret var da en smart ide. Ville måske frygte at det ikke kan holde og dejen så alligevel for sølvpapiret væltet. 🙂
Lina Nielsen
Hejsa
Kan man bruge kondenseret mælk til at lave karamel gamache ??
Har ikke muglighedhed for at bestille Gold chokolade 😏
Glæder mig til svaret og kagen 😃
metteskutter
Hej Lina
Du kan ikke udskifte Gold chokolade med kondenseret mælk, desværre. Men du kan udskifte Gold chokoladen med enten mørk, hvid eller mælkechokolade 🙂
Mvh. Mette
Christina
Hej. Vil jeg kunne erstatte glykosesirup med noget andet?
Mvh Christina
metteskutter
Hej Christina
Jeg vil anbefale du bruger glukosesirup, hvis du har det.
Men du kan også prøve at bruge lys sirup. Jeg har dog ikke prøvet det før til denne opskrift, så jeg garanterer ikke noget 😊
Mvh. Mette
Maibrit
Kan man fryse kagen, uden topping selvfølgelig 😉
metteskutter
Hej Maibrit
Det kan du sagtens 😊
Mvh. Mette