Antal: personer
Intet mindre end den bedste og nemmeste pærekage! Den er sindssygt svampet og fyldt med de lækreste pærer, marcipan og hasselnødder.
Udstyr til denne opskrift:
- Springform Ø22 cm (reklamelink)
Ingredienser:
Pærekage:
- 2 æg
- 150 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 125 gram mel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 100 gram revet marcipan
- 2 pærer
- 50 gram hakkede mandler/hasselnødder
- Perlesukker
Vanilje creme fraiche:
- 3 dl creme fraiche
- 2 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde:
Pærekage:
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
- Vend mel, bagepulver og kanel i.
- Skræl pærerne, fjern kernehuset og skær dem i tern.
- Vend dem i dejen sammen med marcipan.
- Kom dejen i en springform (Ø22 cm) og drys med hakkede nødder og perlesukker.
- Bag den ved 180 grader i ca. 45-50 minutter.
Vanilje creme fraiche:
- Bland ingredienserne og rør det godt sammen.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
EMIL
Kan det godt passe, at der ikke skal smør i denne, Mette? 😊
metteskutter
Hej Emil
Det er helt korrekt 😊
Mvh. Mette
Tina
Egner denne kage sig til at blive bagt dagen før om formiddagen, når nu du skriver at den er dejlig fugtig. Bliver den så for våd?
metteskutter
Hej Tina
En kage som denne er perfekt at bage dagen før, da den er lækker svampet og ikke bliver tør så hurtigt, som mange andre kager kan gøre 😊
Mvh. Mette
Maj
Kan den fryses?
metteskutter
Hej Maj
Ja, den kan sagtens fryses 🙂
Mvh. Mette
AK
Hejsa
Ville man kunne lave den i bradepande? Skal bage til 20 personer. Hvor mange personer svarer denne opskrift til?
Kh
metteskutter
Hej AK
Du kan sagtens bage den i en bradepande. Opskriften svarer til ca. 8-10 personer 😊
Mvh. Mette
Gitte
Kan man bruge syltet pærer fra dåse?
metteskutter
Hej Gitte
Det tænker jeg godt man kan 😊
Mvh. Mette
Betina Lindgaard Martin
Vil man få det samme svampede resultat hvis man erstatter pære med anden type frugt som fx, æble, abrikosblommer eller ferskner..???
Jeg skal bage til en barnedåb og tænker det kunne være lidt sjovt med variation i smagen.
metteskutter
Hej Bettina
Du kan sagtens erstatte det med æble. Vær dog opmærksom på at f.eks. ferskner og blommer er mere “våde frugter” og derfor kan det være nødvendigt at tilsætte mindre frugt eller mere mel for at dejen ikke bliver alt for våd.
Mvh. Mette
Zeynep
Hej
Kan jeg undgå marcipan ?
MettesMadmagi
Ja, det kan du godt, men vær opmærksom på, at marcipanen er med til at give kagen en lækker og svampet konsistens 😊
Mvh. Mette