Antal: stk
Holy moly!!! 😍 Disse flødeboller med karamel er simpelthen så syndigt lækre! Det er nogle af de bedste jeg nogensinde har smagt! Kombinationen af mælkechokolade, karamel og ristede hasselnødder er intet mindre end himmelsk!
Udstyr til denne opskrift:
- Rund udstikker Ø5 cm (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
- Stjernetyl (reklamelink)
- Fyldetyl (reklamelink)
- Termometer (reklamelink)
Ingredienser:
Marcipanbunde:
- 250 gram marcipan
Flødebolleskum:
- 185 gram sukker
- 50 gram vand
- 80 gram glukosesirup
- 105 gram æggehvider
- 10 gram sukker
Karamelfyld:
- Karamelsauce (F.eks. fra Odense Marcipan eller Dr. Oetker)
Chokoladeovertræk:
- 400 gram mælkechokolade
- 2,5 spsk kokosolie
- Ristede hasselnødder (finthakkede)
Fremgangsmåde:
Marcipanbunde:
- Marcipanen rulles ud til 3-4 mm tykkelse i lidt flormelis.
- Stik runde bunde ud med en udstikker på ca. 5 cm.
- Bag bundene ved 180 grader i 8-9 minutter.
Flødebolleskum:
- Kog de 185 g sukker, vand og glukose i en lille kasserolle til præcis 117 grader.
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker. Pisk det til en luftig marengsmasse imens sukkerlagen koger.
- Hæld den 117 grader varme sukkerlage direkte ned til æggehviderne i en tynd stråle, mens der piskes ved højeste hastighed.
- Pisk ved høj hastighed til skummet bliver helt fast og fluffy – der skal piskes længe (ca. 10 minutter).
- Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med stjernetyl i enden og sprøjt toppe på dine marcipanbunde.
- Kom karamelsaucen i en sprøjtepose med fyldetyl i enden. Stik fyldetyllen ned i midten af hver flødebolle og fyldt den op med karamel.
Chokoladeovertræk og pynt:
- Kom chokolade og kokosolie i en skål og temperer det over vandbad eller i mikroovnen. Arbejdstemperaturen skal ramme ca. 30-31 grader.
- Kom chokoladen ned i et glas, hvor der er plads til du kan dyppe hele flødebollen ned i.
- Dyp flødebollen ned i chokoladen – lad derefter det “overskydende” chokolade løbe af flødebollen inden du vender den om.
- Drys med finthakkede ristede hasselnødder inden chokoladen størkner.
- Opbevar flødebollerne i en lufttæt beholder et køligt sted.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Sofie
Kan man lave en anden bund? Hvis nu man ikke kan lide marcipan:)
metteskutter
Hej Sofie
Det kan du sagtens – du kan bruge lige hvad du har lyst til som bund 😊
Mvh. Mette
Sofie
Har du nogle ideer til hvad man ellers kunne bruge som bund?
Mange tak for svar!
Mvh
Sofie
metteskutter
Du kan f.eks. lave bunde ud af mørdej, mariekiks, eller cookies 🙂
Caroline
Hvordan tager man flødebollen op fra glasset med chokoladen?
metteskutter
Hej Caroline.
Man holder flødebollen med sine fingerspidser på flødebollen bund. Så dypper man den og lader lige det overskydende chokolade dryppe af før man vender den om og sætter den på en rist 🙂
Tina Krause
Kan du man lave skummet uden glukosesirup, har prøvet 10 gange og nået 117 ° og det lykkedes mig ikke
metteskutter
Hej Tina.
Glukose siruppen skal man bruge, ellers bliver flødebolleskummet ikke sejt og fast.
Det gælder om at hælde siruppen i, i en tynd stråle mens der piskes. Derefter skrues røremaskinen op på højeste hastighed og pisk LÆNGE! Omkring 7-10 minutter.
Mvh. Mette
Tina Krause
Super tak jeg prøver fortsat 😊🤗
Tina Krause
Kan man også tilføje Rom essens i og hvis ja, hvornår skal man tilføje det
metteskutter
Det ved jeg desværre ikke hvordan bliver, men du kan altid prøve! Jeg ville tilføje det når skummet er pisket færdig og så give det en kort tur med røremaskinen, så det bliver fordelt 🙂
Kris
De ser MEGA lækre ud..
Hvor længe kan de holde sig – og hvordan skal de i så fald opbevares?
metteskutter
Det er bare de bedste flødeboller 😍
De kan snildt holde sig et par uger i køleskabet!
Mvh. Mette
Kris
Tak for svar 🤗
Tina Krause
Hvordan ved man om man får nok karamel sauce ned i flødebollen
metteskutter
Hej Tina.
Godt spørgsmål! Det ved man heller ikke 😁 man må bare prøve sig frem og trykke det i man tror der skal i 😊
Mvh. Mette
Eva Andersen
Hej
Har set du fortynder din chokolade med kokosolie. Får chokoladen så det rette knæk i forhold til hvis man bruger kakaosmør?
metteskutter
Ja, jeg synes det giver det samme – hvis man altså vel at mærke har tempereret sin chokolade korrekt 😊
Kristine
Koger du karamellen fra Dr. Oetker, som du efterfølgende putter ned til hviderne, OG efterfølgende sprøjter ned i midten, eller har jeg misforstået noget? Din skum ser nemlig så hvid ud, så jeg mistænker, jeg misforstår…
metteskutter
Nej, du har helt misforstået det. Karamellen er fra en færdig-tube og er ikke en del af skummet. Det skal sprøjtes ned i midten af skummet efter man har sprøjtet skummet på bundene.
Læs lige opskriften igen, så giver det sikkert mere mening 🙂
Mvh. Mette
Kristine
Jeg læser og læser, men har nok læst mig blind
“ Hæld den varme karamel direkte ned til æggehviderne i en tynd stråle, MENS der piskes ved højeste hastighed.”
metteskutter
Det er sukkerlagen du koger af vand, sukker og glukosesirup 🙂
Kristine
Ahhh – selvfølgelig – tak 💪
Bea
Hello, I wanted to ask if your temperatures are in celsius? These look so delicious! I can’t wait to try them.
metteskutter
Hello Bea
Yes, the temperature is in celsius 🙂
Janine
Can you please translate this into English for me?
Line
Ved du om disse kan laves i en silikoneform? Altså med de ristede hasselnødder🙂
metteskutter
Hej Line
Det kan du godt. Så varmer du bare chokoladeskallen til sidst med en gasbrænder (kun ganske kort!!) og drysser de ristede hasselnødder på 🙂