Antal: flødeboller
Skønne flødeboller med smag af skumbanan – virkelig himmelsk!
Udstyr til denne opskrift:
- Flødebolleform i hård plast (reklamelink)
- Termometer (reklamelink)
Ingredienser:
Chokoladeskaller:
- 600 gram mørk chokolade
Marcipanbunde:
- 300 gram maricpan
Flødebolleskum med banansmag:
- 1 brev Dr. Oetker flødebolleskum (reklamelink)
- 5-7 dråber bananaroma (reklamelink)
- evt. lidt gul pastafarve
Fremgangsmåde:
Chokoladeskaller:
- Du kan evt. starte med at farve dine forme med gul kakaosmør – jeg har brugt gult. Sæt et stykke af en svamp på enden af din elpisker med dejkrog på – sådan kan du nemt lave det “swirl”-agtige mønster.
- Kom chokoladen i en skål og temperer det over vandbad eller i mikroovnen. Temperaturen skal ramme ca. 31-32 grader.
- Fordel chokoladen i din form.
- Vend den derefter på hovedet, så den overskydende chokolade løber ud. Skrab formen for overskydende chokolade på toppen og sæt den på køl til chokoladen har sat sig.
Marcipanbunde:
- Marcipanen rulles ud til 4 mm tykkelse i lidt flormelis.
- Stik runde bunde ud med en udstikker på ca. 5 cm.
- “Brænd” bundene med en gasbrænder indtil de er gyldne. Brænd dem på begge sider.
Flødebolleskum med banansmag:
- Følg anvisningen bag på brevet og pisk til sidst bananaromaen og pastafarven med. Smag skummet til og kom kun lidt bananaroma i ad gangen.
- Kom din bananskum i en sprøjtepose
- Befri forsigtigt chokoladeskallerne fra din form og sæt dem på en omvendt æggebakke, eller andet, mens du sprøjter skummet i.
- Fordel skummet med en lille spartel, så skallen er lige præcis fyldt og sæt en marcipanbund på.
- Opbevar flødebollerne i en tætsluttet beholder i køleskabet, eller et køligt sted.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar