Antal: boller
Som overskriften så fint fortæller, så er denne opskrift på boller simpelthen så sprøde, lækre og luftige! Når det er sagt, så er det også de nemmeste boller jeg nogensinde har lavet og helt uden at få dej på fingrene!Det er også første gang, at jeg har lavet så luftige boller uden surdej – jeg er kæmpe fan af denne opskrift!
Ingredienser:
- 5 dl vand (lunkent)
- 20 gram gær
- 2 tsk honning
- 2,5 tsk salt
- 3 spsk olivenolie
- 250 gram Manitobamel / Tipo 00
- 300 gram hvedemel
Fremgangsmåde:
- Opløs gær i vandet.
- Tilsæt honning og rør rundt så det opløses i vandet
- Tilsæt derefter salt, mel og olivenolie.
- Ælt det rigtig godt sammen – brug en røremaskine ved høj hastighed med dejkrog (ca. 10-15 minutter).
- Det er meningen at dejen skal være fugtig, smidig og elastisk.
- Kom et fugtigt viskestykke over skålen og sæt den til hævning i 1 1/2 time.
- Kom bagestål/bageplade i ovnen og lad den varme op ved 250 grader varmluft.
- Drys dit bord med lidt mel og hæld dejen ud på bordet.
- Fugt en dejspatel og dine hænder med vand.
- Skær rustikke boller af dejen og flyt dem over på et stykke bagepapir.
- Når bagestålet/bagepladen er godt varmet op flytter du bagepapiret med bollerne over på bagestålet/bagepladen.
- Bag dem i ovnen i ca. 11-12 minutter ved 250 grader varmluft.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Yngve Rusbjerg
Hold da op. Min dej er fuldstændig flydende. Og jeg ser lige, at bollerne skal ha’ 250 g varmluft. Har kun ovn op til 230 g… Så ud med den dyre dej i skraldespanden … 🙁
MettesMadmagi
Hej Yngve
Har du brugt samme meltyper, som angivet i opskriften? Hvis du f.eks. kun har brugt ren hvedemel vil dejen arte sig anderledes og ikke suge så meget væske og derfor blive flydende. Manitobamel suger nemlig mere væske til sig end almindeligt hvedemel gør.
Der er ingen grund til at smide dejen ud! Hvis jeg var dig ville jeg prøve at tilsætte lidt mere mel til dejen, så det får den rette konsistens og så bage bollerne ved 230 grader 😊
Et godt tip er altid at læse hele opskriften igennem inden man går i gang – så er man sikker på man har alt man skal bruge og ikke misser noget.
De bedste hilsner
Mette
Yngve Rusbjerg
Hej. Og tak for svar. Jeg brugte øko ,hvedemel og Tipo 00 .. I den mængde du har anbefalet. Jeg puttede dog lidt mere Tipo mel i til sidst og så hældte jeg det hele i en bageform. OG fik et dejligt” franskbrød” 🙂 Og når man rister brødet, smager det godt .. Mvh Yngve Helene …
Camilla
Jeg har prøvet mange opskrifter på hjemmelavet boller, men din topper. Jeg var skeptisk med den flydende dej, men sikke nogle dejlige boller der kom ud af det.. 🤗 Luftige med en god krumme og den rigtige sejhed, som jeg godt kan lide. Hele familien var også vilde med dem. Stor anbefaling fra mig.. 😀
MettesMadmagi
Hej Camilla
Tusind tak for din søde tilbagemelding 😊
Camilla
Hej igen.
Ved du hvor længe dejen kan tåle at hæve? Min tanke er, at lave den om aften, så den hæver om natten og er klar til, at jeg kan lave friske boller om morgenen.. 😉
MettesMadmagi
Hej Camilla
Du kan sagtens lave dem som koldhævede boller, men halver mængden af gær, så du kun kommer 10 gram gær i og så kan den sagtens stå i køleskab og hæve indtil dagen efter. Tag den gerne ud af køleskabet en times tid før du skal bage bollerne 😊
Mvh. Mette