Antal: personer
Denne kanelkage er intet mindre end verdens bedste – og så er den bare så nem at lave! Alle ingredienser skal bare blandes sammen, i hhv. kagedejen og frostingen – og voila! Så har du en sindssygt lækker og svampet kanelkage med den lækreste kaffefrosting! En sikker vinder!
Udstyr til denne opskrift:
- Springform Ø18 cm (reklamelink)
Ingredienser:
Kanelkage:
- 150 gram sukker
- 4 tsk stødt kanel
- 2 tsk natron
- 200 gram hvedemel
- 3 dl kærnemælk
- 125 gram smør (smeltet)
Kaffefrosting:
- 50 gram smør (stuetempereret)
- 200 gram flormelis
- 1/2 dl stærk, kold kaffe
- 2 spsk kakaopulver
Fremgangsmåde:
Kanelkage:
- Alle ingredienser, undtagen smør, kommes i en skål og piskes sammen til en ensartet masse.
- Pisk til sidst smør i lidt efter lidt.
- For en springform (ca. Ø18-20 cm) med bagepapir i bunden og fordel dejen deri.
- Bag kagen ved 200 grader i ca. 40 minutter.
Kaffefrosting:
- Kom alle ingredienser i en skål og pisk dem sammen til en lækker glasur.
- Fordel glasuren på den afkølede kage.
- Pynt evt. med krymmel og/eller tørrede blomster.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
inger jensen
Hej Mette. Jeg har bagt svampet kanelkage i eftermiddags. vi har lige smagt den nu, den er dejlig svampet. Den vil jeg bage igen. Jeg har snart fødselsdag, så kan mine gæster smage den gode kage.. Knus Inger.
metteskutter
Hej Inger
Tusind tak – jeg er glad for at høre, at den faldt i god smag 😊
Mvh. Mette
Michela
Er det alm ovn eller varmluft?
metteskutter
Det er altid alm. ovn, når der ikke står andet i mine opskrifter 🙂
Mvh. Mette
Mette
Hej Mette hvor længe kan kagen ca holde sig jeg lavede den sidste lørdag og syntes stadig den er dejlig svampet ?
metteskutter
Hej Mette
Jeg vil sige en 4-5 dage. Men hvis kagen stadig ser fin ud, smager fint og dufter fint, så kan jeg ikke se noget problem i, at du fortsat kan spise den 🙂
Mvh. Mette
Freja
Hvor mange personer er kanelkage ca til ?
metteskutter
Hej Freja
Ca. 8-10 personer
Mvh. Mette
Sophie
Hej kan man bruge minimælk istedet for kærnemælk? 😊
metteskutter
Hej Sophie
Nej, desværre. Der skal bruges kærnemælk for at få den her lækre og svampede kage 🙂
Mvh. Mette
Sophie
Okay tak for svar 😊
Louise
Tak for opskriften. Jeg havde ikke kærnemælk, så jeg brugte a38 (2 dl) og sødmælk (1 dl). Den blev lækker svampet og smagen var god 🙂
Rikke Neergaard
Hvis man skal lave kagen i en bradepande, hvor mange gange tror du så den skal ganges?
metteskutter
Hej Rikke
Det kan jeg desværre ikke svare på, da jeg ikke ved hvor stor din bradepande er 😊
Mvh. Mette
Julie
Den ser lækker ud, skal havde kage med i skole om 2 uger, tænkte om man måske kan leve denne i en doppelpotion i en bradepande?
Hvis man kan det hvor står skal bradepanden så ca være?
Hilsen Julie
Marianne Bojko
Ser lækker ud, kan den fryses ??
metteskutter
Hej Marianne
Ja, det kan den sagtens 🙂
Mvh. Mette