Antal: stk
Mango og brownie går helt vildt godt sammen og derfor er dette også bare en helt fantastisk dessert! Den kan både bruges som portionsanrettet dessert eller som en del af kagetapas med andre små kagehapsere.
Udstyr til denne opskrift:
- Quenelle silikoneform (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
- Firkantet form (ca. 20x20 cm)
- Stjernetyl (reklamelink)
Ingredienser:
- 1,5 blade husblas
- 85 gram mango
- 0,5 dl vand
- 0,5 dl yoghurt naturel
- 1 tsk vaniljesukker
- 20 gram sukker
- 1 dl piskefløde
Brownie:
- 150 gram smør
- 150 gram mørk chokolade (hakket eller knapper)
- 125 gram sukker
- 2 spsk kakaopulver
- 125 gram hvedemel
- 1/4 tsk bagepulver
- 1/4 tsk havsalt
- 3 æg
Marengs:
- 1 æggehvide
- 65 gram sukker
Derudover:
- Friske mangokugler (Lavet med et parisiennejern)
- Evt. spiselige blomster
Fremgangsmåde:
Mango mousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Skræl mangoen og skær den i tern.
- Kom mangoen i en gryde sammen med vand og kog det til det er mørt.
- Blend massen til en helt fin og glat mangopuré med en stavblender.
- Vrid husblas fri for vand og kom det ned til mango puréen og rør det godt ud i massen.
- Rør yoghurt, vanilje og sukker sammen i en skål.
- Pisk fløden let i en anden skål.
- Hæld yoghurtblandingen sammen med mango puréen og rør det sammen.
- Hæld derefter mango-yoghurt blandingen over i den letpiskede flødeskum og vend det sammen.
- Sæt moussen i fryseren indtil de er gennemfrosne.
Brownie:
- Smelt chokoladen sammen med smør.
- Tilsæt sukker, mel, havsalt, kakaopulver og bagepulver.
- Rør det hele godt sammen til en ensartet masse.
- Rør til sidst æggene i dejen.
- Hæld dejen i en form på ca. 20 x 20 cm beklædt med bagepapir.
- Bag kagen ved 170 grader i ca. 25 minutter.
- Lad kagen køle helt af og skær den derefter ud i 9 firkanter.
Marengs:
- Pisk æggehviderne stive.
- Tilsæt sukker lidt efter lidt mens der stadig piskes ved høj hastighed.
- Bliv ved med at piske ved høj hastighed indtil marengsen er helt stiv og fluffy.
- Kom marengsen i en sprøjtepose med tyl i enden og sprøjt dem ud i små kys på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad dem tørre i ovnen ved 100 grader i ca. 1 time. Når den time er gået slukker du ovnen og lader kyskagerne stå i ovnen, indtil ovnen er kølet af.
Samling:
- Befri dine frosne mango mousse bomber fra silikoneformen.
- Pynt dine brownie bidder med mango mousse, friske mangokugler, marengs og evt. spiselige blomster.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Nikoline
Hej Mette. Jeg skal lave den her brownie til nytår 🙂 Kan man godt lave mangomoussen om morgenen og så først ‘sprøjte’ det ud på brownien om aftenen inden det skal serveres? Eller skal moussen laves lige inden servering? 🙂
metteskutter
Hej Nikoline
Mangomoussen skal ikke sprøjtes ud, men den skal puttes i en form og være helt bundfrossen før de små moussebomber poppes ud af formen. Jeg anbefaler at fryse dem i 24 timer og derefter placere dem på browniebidderne. Lad dem stå i køleskab og tø op.
Jeg vil anbefale du lige læser hele opskriften igennem igen 😊
Mvh. Mette