Antal: personer
Verdens bedste gammeldags æblekage med makroner og flødeskum! En nem og lækker dessert, som både kan laves som portionsanrettet dessert i glas eller i en stor skål.
Udstyr til denne opskrift:
- Sprøjteposer (reklamelink)
- Rund tyl (Ø22 mm) (reklamelink)
Ingredienser:
Gammeldags æblekage:
- 10 æbler
- 2 dl vand
- 2 dl sukker
- 1 vaniljestang (kornene)
- 1 citron (saften)
- 250 gram makroner
- 3 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
- Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tern.
- Kom æblerne i en gryde med vand, sukker, vanilje og citronsaft.
- Lad det stå og simre indtil æblerne er møre og indtil det meste af vandet er fordampet, så det til sidst er blevet til en tyk æblegrød.
- Lad æblegrøden køle af.
- Kom halvdelen af æblegrøden i en stor skål eller portionsanret i glas
- Knus makronerne og kom dem ovenpå æblegrøden.
- Fordel resten af æblegrøden ovenpå.
- Pisk fløden til flødeskum og kom den i en sprøjtepose med rund tyl i enden.
- Sprøjt små runde flødeskumstoppe på æblekagen.
- Afslut med at drysse lidt knuste makroner på toppen og pynt evt. med spiselige tørrede/friske blomster.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Line
Hej Mette, man man lave denne dagen før og så komme flødeskum på den dag man servere den?
Hilsen Line
metteskutter
Hej Line
Ja, det kan du sagtens, bare stil den på køl 🙂