Antal: havregrynskager
Udstyr til denne opskrift:
- Sprøjteposer (reklamelink)
- Stjernetyl (reklamelink)
Ingredienser:
Havregrynskager:
- 75 gram smør
- 100 gram havregryn
- 100 gram sukker
- 10 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 æg
Smørcreme:
- 100 gram smør (stuetempereret)
- 100 gram flormelis
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 1/2 tsk kanel
- 1 appelsin (fintrevet skal)
- Evt. lidt orange pastafarve
Derudover:
- 150 gram mørk chokolade (smeltet)
Fremgangsmåde:
Havregrynskager:
- Smelt smørret.
- Kom alle ingredienser i en skål og bland det godt sammen indtil massen er ensartet.
- Sæt runde klatter, med en tsk, på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag dem ved 200 grader i 8-10 minutter.
- Når havregrynskagerne er afkølet, dyppes de halvt i smeltet mørk chokolade
Smørcreme:
- Pisk smør lyst og luftigt.
- Tilsæt flormelis, vanilje, kanel, appelsinskal og evt. lidt orange farve.
- Pisk det sammen til smørcremen er helt ensartet og glat.
- Kom smørcremen i en sprøjtepose med en lille stjernetyl i enden.
- Sprøjt et tyndt lag smørcreme på en havregrynskage og kom en havregrynskage ovenpå.
- Opbevar havregrynskagerne i en lufttæt beholder i køleskabet.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Judith
Kan det passe at der kun skal 10 g mel i ?
metteskutter
Hej Judith
Det er helt korrekt 🙂
Mvh. Mette
Ilse Lauridsen
Hvor længe kan kagerne holde sig fine i køleskabet, efter de er lagt sammen?
Vh Ilse
metteskutter
Hej Ilse
I 2-3 dage i en lufttæt beholder i køleskabet. På 3. dagen kan de ske, at de bliver lidt bløde pga. de suger fugten fra smørcremen, men de smager stadig lækkert 🙂
Mvh. Mette
Marianne
Hej Ilse.
Havergryn kan købes uden gluten!
Har du prøvet at lave disse glutenfrie.
Bruget noget andet end hvedemel eller udelade hvedemelet?
Mvh Marianne
metteskutter
Hej Marianne
Nej, det har jeg desværre ikke prøvet 🙂
Mvh. Mette