Antal: stk
Fantastiske, lækre og luftige donuts! Spis dem helst samme dag, som de er lavet, da de er allerbedst, når de lige er lavet.
Udstyr til denne opskrift:
- Donutudstikker (reklamelink)
- Termometer (reklamelink)
Ingredienser:
Donutdej:
- 1,25 dl mælk (lun)
- 20 gram gær
- 25 gram sukker
- 1 æg
- 70 gram smør (smeltet)
- Ca. 250 gram hvedemel
- 1 knsp salt
- 1/2 tsk kardemomme
Pynt:
- Glasur
- Krymmel
- Evt. spiselige blomster
Derudover:
- 1 liter solsikke- eller rapsolie (til fritering)
Fremgangsmåde:
Donutdej:
- Opløs gær i den lune mælk.
- Tilsæt sukker og rør rundt for at opløse det.
- Tilsæt æg, smeltet smør, mel, kardemomme og salt.
- Ælt dejen på din røremaskine med dejkrog. Lad den ælte i ca. 10 minutter til den er blank og smidig.
- Lad dejen hæve i 2 timer med et fugtigt viskestykke over sig.
- Strø lidt mel på dit bord og hæld dejen ud.
- Rul den ud til ca. 1 cm tykkelse.
- Udstik dejen i donuts med en donutudstikker.
- Placer dine donuts på en bageplade med bagepapir.
- Lad dejen hæve i 1 time med et fugtigt viskestykke over sig.
Fritering:
- Opvarm olie i en gryde til ca. 180 grader.
- Friter dine donuts på hver side i den varme olie indtil de er gyldenbrune.
- Fjern dem fra olien med en hulske og lad dem ligge og dryppe af på køkkenrulle.
- Pynt dine donuts med glasur og krymmel i valgfri farve.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar