Antal: stk
Denne isdessert er KLART en af mine nye favoritter! Den smager gudeskønt og så er den simpelthen så nem at lave! Den cremede og smagsfulde vaniljeis består kun af 3 ingredienser og laves uden ismaskine! Karamellen der er inden i isbomberne købes færdiglavet – det er den lækre dulche de leche, som man køber på dåse. Nemmere bliver det ikke! 🙂
Udstyr til denne opskrift:
- Halvkugle silikoneform (Ø 7cm) (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
- Rund udstikker (Ø6 cm) (reklamelink)
Ingredienser:
Chokoladeskaller:
- 250 gram mørk chokolade
Nøddebund:
- 2 æggehvider
- 1 dl sukker
- 100 gram hasselnødder (finthakkede )
- 1/4 tsk salt
- 1 tsk hvedemel
Vaniljeis:
- 200 gram kondenseret mælk
- 4 dl piskefløde
- 1 vaniljestang (kornene)
Derudover:
- 1 dåse Dulce de leche
- Salted caramel crispearls (reklamelink)
- Spiseligt guldstøv (reklamelink)
Fremgangsmåde:
Chokoladeskaller:
- Temperer chokoladen og hæld den i hullerne på en halvkugleform i silikone.
- Roter formen, så chokoladen fordeler sig op af kanterne hele vejen rundt og vend den derefter på hovedet, så det overskydende chokolade ryger ud.
- Skrab overfladen fri for overskydende chokolade.
- Placer formen på hovedet på et skærebræt og sæt den på køl.
Nøddebund:
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk til massen til en sej og luftig marengs.
- Vend forsigtigt finthakkede hasselnødder, salt og mel i.
- Beklæd en bradepande med bagepapir, fordel dejen derpå og smør den jævnt ud (til en højde på ca. 1 cm).
- Bag bunden ved 180 grader i ca. 12-13 minutter.
- Lad bunden køle af og stik bunde ud med en rund udstikker (Ø 6 cm) og læg dem til side indtil du skal bruge dem.
Vaniljeis:
- Kom alle ingredienser i en skål og pisk det til en tyk og luftig masse.
- Kom vaniljeisen i en sprøjtepose.
Samling:
- Fyld dine chokoladehalvkugler lidt under halvt op med vaniljeis.
- Kom 1 tsk dulche de leche i midten.
- Drys med salted caramel crispearls og kom endnu et lag vaniljeis på.
- Afslut med en nøddebund.
- Kom dem i fryseren indtil de er frosne.
- Pynt med lidt spiseligt guldstøv inden de serveres.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!