Antal: personer
Lækker lagkage med lækre og luftige lagkagebunde, hindbærmousse, hindbærkompot, vaniljecreme, glasur og friske bær!Voilá – så har du den skønneste hindbærlagkage!
Udstyr til denne opskrift:
Ingredienser:
Lagkagebunde:
- 3 æg
- 150 gram sukker
- 1/2 vaniljestang
- 75 gram kartoffelmel
- 75 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
Vaniljecreme/konditorcreme:
- 2 blade husblas
- 2 æggeblommer
- 35 gram sukker
- 20 gram Maizena
- 1/2 vaniljestang
- 2 dl mælk
- 1,5 dl fløde
Hindbærmousse:
- 2 blade husblas
- 125 gram frosne hindbær
- 1 spsk citronsaft
- 50 gram sukker
- 1/4 vaniljestang
- 3 dl fløde
Hindbærkompot:
- Den frasigtede kompot fra hindbærmoussen
- 3 spsk hindbærmarmelade
- 1 tsk citronsaft
Glasur:
- 160 gram flormelis
- 1 spsk citronsaft
- 0,25 dl vand
Fremgangsmåde:
Lagkagebunde:
- Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en lys og fyldig æggesnaps.
- Bland kartoffelmel, mel og bagepulver og sigt mel-blandingen ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen.
- Kom dejen i en springform (Ca. Ø18-20 cm) og bag den ved 170 grader i ca. 35-40 minutter.
Vaniljecreme/konditorcreme:
- Læg husblas i blød i koldt vand
- Pisk æggeblommer, sukker, maizena og 0,5 dl mælk sammen.
- De resterende 1,5 dl mælk kommes i en gryde og varmes op til lige under kogepunktet.
- Hæld den varme mælk over æggeblandingen mens du stadig pisker. Hæld derefter det hele tilbage i gryden og varm cremen op mens du pisker, indtil den er tyknet.Tilsæt til sidst husblas og rør det godt ud.
- Kom vaniljecremen i en skål med husholdningsfilm helt ned til cremen og sæt den i køleskabet i mindst 3 timer eller til dagen efter.
- Efter 3 timer/dagen efter piskes fløden til flødeskum.Pisk vaniljecremen lind og vend vaniljecreme og flødeskum sammen.
Hindbærmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom de frosne hindbær, sukker, vanilje og de tomme vaniljestænger i en kasserolle og varm det op til kogepunktet.
- Rør husblas ud i hindbærrene og fjern gryden fra varmen
- Put hindbærrene i en si og mos dem så du får siet alle kernerne fra, og kun har væden tilbage. Gem den frasigtede hindbærkompot til senere.
- Lad hindbærvæden køle ned til stuetemperatur.
- Pisk imens fløden til flødeskum.
- Tag 1/3 af flødeskummet og pisk det sammen med hindbærvæden.Hæld derefter hele hindbærblandingen ned i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen til det hele er ensartet.
Hindbærkompot:
- Bland hindbærkompot, hindbærmarmelade og citronsaft.
Samling:
- Del lagkagebunden i 3 bunde. Kom den ene bund i en springform foret med kageplast.
- Fordel hindbærmoussen på bunden og kom en bund ovenpå.
- Smør bunden med hindbærkompotten og fordel konditorcremen ovenpå. Afslut med den sidste bund på toppen.
- Sæt lagkagen i køleskabet i mindst 4 timer eller til dagen efter.
Glasur:
- Befri kagen fra springform og kageplast.
- Rør glasuren sammen og fordel den ovenpå kagen. Undlad at komme den helt ud til kanten.
- Pynt med hindbær, blåbær og evt. sølv chokoladekugler.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar