Antal: glas
Denne dessert indeholder 2 af mine absolutte yndlingsting: Chokolade og hindbær! Luftig chokolademousse møder frisk hindbærmousse, som smelter på tungen i en fantastisk smagsoplevelse.
Ingredienser:
Chokolademousse:
- 70 gram mørk chokolade
- 3 æggeblommer
- 45 gram sukker
- 3 æggehvider
Hindbærmousse:
- 2 blade husblas
- 150 gram frosne hindbær
- 100 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 citron (saften)
- 3 dl piskefløde
Pynt:
- Friske hindbær
Fremgangsmåde:
Chokolademousse:
- Smelt chokoladen.
- Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps.
- Rør æggesnapsen sammen med den smeltede chokolade.
- Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
- Vend æggehviderne sammen med chokoladeblandingen.
- Kom chokolademoussen i en sprøjtepose og fordel den i dine glas.
- Lad chokolademoussen sætte sig på køl mens du laver hindbærmoussen.
Hindbærmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand
- Kom hindbær, sukker, vaniljesukker og citronsaft i en gryde. Varm det op til hindbærrene er blevet møre.
- Tilsæt husblas og rør det ud i hindbærkompotten.
- Sigt massen så kernerne fra hindbærerne bliver siet fra. Det er kun saften du skal bruge.
- Pisk fløden til en let skum.
- Tilsæt 1/3 af fløden til den lillefingervarme hindbærsaft og pisk det hurtigt sammen.
- Tilsæt hindbærblandingen til resten af flødeskummet og vend det forsigtigt sammen.
- Kom hindbærmoussen i en sprøjtepose og fordel den ovenpå chokolademoussen.
- Sæt dine mousse desserter i køleskabet til de har sat sig.
- Pynt med friske hindbær
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Helle
Hvor har du købt Mona Lisa chokolade-dekorationer fra Callebaut ?
metteskutter
Hejsa – det er nogle jeg har fået i gave af Callebaut. Men jeg har fået en del henvendelser på dem, så jeg prøver lige at høre Callebaut om det 😊
Pernille
Kan denne hindbær mousse tylles ud ovenpå en brownie er den tyk nok til det
metteskutter
Hej Pernille
Lige når du har lavet den er moussen helt flydende. Så skal du sætte den på køl og vente til den har sat sig. Derefter pisker du den kort igennem til den er ensartet og glat og så kan du sprøjte den ud 😊
Pernille
Hvor længe tror du den skal bruge for at køle og tror du godt det kan blive pæne toppe
metteskutter
Omkring 2-3 timer.
Jeg har ikke selv prøvet, men det tror jeg sagtens du kan. Du kan evt. piske et par dl fløde til flødeskum og så vende i hindbærmoussen efter du har pisket den ensartet og glat 😊
Anna
Er opskriften lavet til friske hindbær? Og vil frosne i så fald også virke?
metteskutter
Hej Anna
Jeg bruger altid frosne hindbær til at lave selve moussen og friske hindbær til at pynte dem med 🙂
Mvh. Mette
Hanne
Kan man lave desserten og fryse dem ?
metteskutter
Hej Hanne
Ja, det kan du godt 🙂
Mvh. Mette
Sarah
Hej 🙂
Kan disse godt stå på køl natten over og stadigvæk være lækre, hvis de serveres til dessert dagen efter de er lavet?
metteskutter
Hej Sarah
Det kan de sagtens!
Mvh. Mette
Sarah
Hej igen 🙂
Hvis nu man har nogle i selskabet, der ikke er fan af, at der kun er “mousse-konsistens” i desserten, er det så muligt at tilføje noget crunch af en art? Og har du et godt forslag til hvilken slags/hvordan det skal laves?
metteskutter
Hej Sarah.
Der gav du mig lidt en udfordring.
Du kan evt lave en crumble og komme i bunden.
Link: https://bobedre.dk/opskrifter/dessert/nem-hindbaermousse-med-crumble-og-chokoladebaer
Mvh. Mette
Mariam
Kan de holde sig i 6 dage uden at tage skade?
– vi skal bruge dem til en opgave i skolen og har brug for at de kan holde sig til når vi skal fremlægge
metteskutter
Hej Mariam.
Jeg vil ikke anbefale dig at lave dem 6 dage før. Jeg vil anbefale dig at du laver dem dagen før
Mvh. Mette
Kirsten
Hej
Så fine!
Hvor finder man de glas du har anvendt?
Mvh Kirsten
metteskutter
Mange tak. De er fra Mette Blomsterberg 🙂
Sabina
Jeg sku bruge de her desserter til min datters navngivningsfest imorgen – har lige lavet dem og det fungere ikke 🤷
Jeg lod chokolade moussen stå i køleskabet i mindst en time, men da jeg hælder hindbæren på, “skære” strålen moussen i stykker så der flød små brune klatter rundt, hvilket ikke så appetitteligt ud – jeg tænkte det kunne skjules med hakket chokolade på toppen, så jeg satte dem hurtigt på køl.
Nu har de to masser så blandet sig/skiftet plads så jeg har 35 glas fyldt med brunlig lyserødt smat…
Er godt nok træt af det.
Meget langt fra hvad der bliver vist på billedet.
metteskutter
Kære Sabina
Det er jo ikke magi på mit billedet af min opskrift, så jeg ved ikke helt hvad du mener med din sidste kommentar.
Dette er en af mine mest populære opskrifter og jeg har set mange billeder fra andre, som har haft succes med den. Så opskriften/billedet fejler skam ikke noget.
Jeg tænker, at fejlen evt. kan være, at du ikke har fået pisket dine æggehvider nok. Æggehviderne skal være så luftige og stive, at man kan vende skålen på hovedet uden de falder ud. Hvis ikke de bliver pisket stive nok, så kan chokolademoussen heller ikke sætte sig, da det er æggehviderne der fungerer som stabilisator i chokolademoussen.
Det er altid mega træls og ærgerligt, når noget går galt, men der er ikke andet for, end at prøve igen.
Jeg ønsker din datter en fantastisk navngivningsfest og håber du får succes med din næste dessert ❤️
Mvh. Mette
Natiga
Kan man undgå husblasen
MettesMadmagi
Hej Natiga
Desværre, ikke med denne opskrift – så bliver hindbærmoussen helt flydende.
Hvis du gerne vil lave en hindbærmousse uden husblas, så kan du alternativt bruge denne opskrift: https://mettesmadmagi.dk/brownie-med-hindbaerskum-og-friske-baer/
Mvh. Mette
Pernille
Hej! Er det pastoriserede æggeblommer og hvider du bruger eller deler du hele æg?
MettesMadmagi
Hej Pernille
Jeg bruger hele æg, som jeg deler.
Er man mere tryg ved at bruge pasteuriserede blommer og hvider, så gør man selvfølgelig bare det.
Mvh. Mette