Antal: stk
De vildeste nutellasnurrer med karamel til dags dato! Hold nu fast, hvor er de bare syndigt lækre og bløde! Spis dem meget gerne lune.
Ingredienser:
Nutellasnurrer:
- 75 gram smør
- 2,5 dl sødmælk
- 25 gram gær
- 1 æg
- 75 gram sukker
- 500 gram hvedemel
- 2,5 tsk kardemomme
- 1 tsk salt
Derudover:
- Nutella
- Dulce de leche
- 1 æg (til pensling)
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret sammen med mælk. Sørg for det er håndvarmt når gær tilsættes.
- Smuldr gær i og rør indtil det er opløst.
- Tilsæt æg og sukker og rør det godt sammen.
- Tilsæt derefter mel sammen med kardemomme og ælt dejen godt sammen på en røremaskine i ca. 10 minutter. Dejen er æltet færdig når den slipper/klasker mod skålens kanter og når du kan røre ved den uden den klistrer fast til dine fingre.
- Lad dejen hæve med et fugtigt visketykke over sig i 1 time.
- Rul derefter dejen ud i en rektangel i en tykkelse på ca 0,5-1 cm.
- Smør Nutella ud på dejen og fordel det jævnt.
- Tag fat i den øverste del af dejen og fold den ind mod midten.
- Tag derefter den nederste del af dejen og fold op over det første lag, så du nu har en dej i 3 lag.
- Rul dejen med din kagerulle.
- Skær aflange strimler i dejen á ca. 2-3 cm.
- Skær hver strimmel op i midten, men undlad at skære den helt igennem!
- Tag fat i begge ender og sno dem rundt om hinanden – sørg for de 2 løse ender er klistret godt sammen,
- Læg herefter den snoede dej på bordet og rul den rundt om sig selv. Afslut med at skubbe enden ind under snurren.
- Gentag dette med alle strimlerne og læg snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad dem efterhæve med et fugtigt viskestykke over sig i 30 minutter.
- Pensl snurrerne med sammenpisket æg.
- Lav en lille fordybning i midten af snurrerne og kom en tsk dulche de leche ned i hver.
- Bag dem ved 200 grader i ca. 12-15 minutter.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!