Antal: stk
Portionsanrettet chokolade cheesecake med kiksebund, chokoladeganache og friske hindbær, støbt i fine chokoladeskaller. Chokoladeskallerne købes færdiglavet, så man har muligheden for at lave en super smuk dessert, uden det kræver så meget teknik. Denne dessert er en vaskeægte chokoladebombe for chokoladeelskerne.
Ingredienser:
Chokoladeskaller:
Kiksebund:
- 60 gram Digestive kiks
- 30 gram smeltet smør
Chokolade ostecreme:
- 2 blade husblas
- 4 spsk vand
- 150 gram naturel flødeost
- 60 gram sukker
- 130 gram mælkechokolade
- 2 dl piskefløde
Chokoladeganache:
- 140 gram mørk chokolade
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk honning
Pynt:
- Friske hindbær
- Tørrede rosenblade (reklamelink)
- Spiselige guldflager (reklamelink)
Fremgangsmåde:
Kiksebund:
- Knus Digestive kiksene helt fint og tilsæt det smeltede smør. Bland det godt.
- Hæld kikse-blandingen ned i de små chokoladeforme og pres det forsigtigt og jævnt ud med en teske. Sæt dem på køl imens du laver ostecremen.
Chokolade ostecreme:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Pisk flødeost og sukker godt sammen.
- Smelt mælkechokoladen og sæt den til side så den er klar.
- Smelt husblas i en gryde sammen med 2 spsk vand. Lad den afkøle i et par minutter og hæld den derefter sammen med flødeost-blandingen og pisk det godt sammen.
- I en anden skål piskes fløden til en let skum.
- Vend chokolade-blandingen og flødeskummet sammen til en ensartet masse.
- Kom ostefyldet i en sprøjtepose og fordel det ovenpå kiksebunden i de små forme. Skrab overfladen helt lige og plan med en spartel. Sæt kagerne på køl indtil chokolade ostecremen har sat sig.
Chokoladeganache:
- Kom alle ingredienser i en gryde og varm det op ved svag varme til det smelter sammen.
- Hæld det i en skål og put husholdningsfilm helt ned til ganachen. Kom den i køleskabet indtil den har en fast og sprøjtebar konsistens. Du kan også lave den i god tid og sætte den i køleskabet til du skal bruge den (husk at tage den ud af køleskabet ca. 1 time før du skal bruge den)
- Kom chokoladeganachen i en sprøjtepose med stjernetyl i enden og sprøjt fine toppe ovenpå dine chokolade cheesecakes.
- Pynt med friske hindbær, tørrede rosenblade og spiselige guldflager
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Daisy
Er den fryse egnet? Jeg fryser ofte mouse kager, men har aldrig prøvet med en cheesecake
metteskutter
Hej Daisy
De kan sagtens fryses 🙂
Mvh. Mette
Daisy
Tak