Antal: desserttallerkner
En super simpel portionsanrettet dessert! Det eneste element der som sådan kræver forberedelse er cheesecakebomberne. Imponer dine gæster med en smukt anrettet cheesecake tallerken!
Udstyr til denne opskrift:
- Quenelle silikoneform (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
Ingredienser:
Cheesecake med citron og vanilje:
- 2,5 blade husblas
- 1/2 citron (fintrevet skal og saften)
- 100 gram sukker
- 1/4 vaniljestang (kornene)
- 100 gram flødeost naturel
- 1,5 dl piskefløde
Derudover:
- Digestive kiks (knuste)
- Hindbær marmelade
- Friske hindbær
- Mynte
- Rød skovsyre
Fremgangsmåde:
Cheesecake med citron og vanilje:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Citronsaft og fintrevet citronskal puttes i en kasserolle og varmes op til kogepunktet.
- Tilsæt husblas og rør det ud deri. Tag gryden af varmen og sæt den til side.
- Flødeost, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
- I en anden skål piskes fløden til en let skum.
- Tilsæt den lillefingervarme citronsaft til flødeosteblandingen og pisk det hurtigt sammen.
- Tilføj derefter flødeosteblandingen til flødeskummet og vend det hurtigt, men forsigtigt sammen.
- Kom ostecremen i en sprøjtepose og fordel den i Quenelle silikoneformen.
- Kom den i fryseren indtil de er gennemfrosne.
Anretning:
- Befri de frosne Quenelle cheesecakebomber fra silikoneformen.
- Pynt desserttallerknerne med knuste Digestive kiks, cheesecakebomber, hindbær marmelade, friske hindbær, mynte og rød skovsyre.
- Lad tallerknerne stå ved stuetemperatur i ca. 15-20 minutter så de små cheesecakebomber kan tø op inden servering.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Mira
Hej:)
Hvor er dine tallerkner fra?
metteskutter
Hej Mira
Den beige og den sorte er fra RAW1835. Jeg kan desværre ikke huske, hvor den sidste er fra 😊
Mvh. Mette
karolina
Hej Mette,
Jeg vil gerne spørge om den fløde som man skal bruge til desserten – hvor tyk skal den være – 12%, eller 35%?
hilsen,
Karolina
metteskutter
Hej Karolina
Jeg har altid brugt helt alm. fløde (f.eks Karolines Køkken eller Tusindfryd).
Jeg mener de er på 38%
Mvh. Mette
Karolina
Tusind tak Mette!
Venlig hilsner,
Karolina