Antal: personer
Den skønneste cheesecake med en frisk smag af rabarber, hvid chokolade og den skønne Ruby chokolade.
Udstyr til denne opskrift:
- Springform Ø18 cm (reklamelink)
- Termometer (reklamelink)
- Kageplast (reklamelink)
Ingredienser:
Ruby cremeux:
- 1/2 blad husblas
- 2 æggeblommer
- 15 gram sukker
- 1,5 dl piskefløde
- 120 gram Ruby chokolade (reklamelink)
- Lyserød pastafarve
Kiksebund med hvid chokolade:
- 175 gram Digestive kiks
- 10 gram sukker
- 85 gram smør (smeltet)
- 50 gram hvid chokolade (grofthakket)
Rabarberostecreme:
- 6 blade husblas
- 1/2 citron (saften)
- 300 gram rabarber (vinrabarber eller jordbærrabarber)
- 2 dl vand
- 100 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 200 gram flødeost naturel
- 3 dl piskefløde
Pynt:
- Callebaut Ruby crispearls (reklamelink)
- Spiselige guldflager (reklamelink)
- Rød skovsyre
Fremgangsmåde:
Ruby cremeux:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Pisk æggeblommer og sukker sammen ganske kort i en skål.
- Varm fløden op til lige under kogepunktet.
- Kom Ruby chokoladen i en høj beholder og stil den til side til den skal bruges.
- Hæld fløden over i æggeblandingen og pisk det sammen.
- Hæld det derefter tilbage i gryden og varm det op til 83 grader, mens du konstant pisker i gryden!
- Fjern gryden fra varmen og rør husblas i massen.
- Hæld den varme flødeblanding over Ruby chokoladen og tilsæt lyserød pastafarve.
- Stavblend massen og hæld den i en spiral silikoneform og bank den forsigtigt, men bestemt, ned i bordet for at fjerne eventuelle luftbobler.
- Kom den i fryseren til den er gennemfrossen.
Kiksebund med hvid chokolade:
- Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker.
- Tilsæt det smeltede smør og bland det godt sammen.
- Til sidst blandes den hakkede hvide chokolade i.
- Beklæd en springform (Ø18 cm) med kageplast.
- Hæld kikse-blandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas.
- Sæt bunden på køl imens du laver ostecremen.
Rabarberostecreme:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom citronsaft, rabarber og vand i en gryde og kog det indtil rabarberne er godt møre og udkogte.
- Sigt rabarberne så du får den rene rabarbersaft og rør din husblas ud heri. Lad den køle lidt af.
- Gem rabarberkompotten (det du har siet fra) i en skål og sæt den i køleskabet. Fordel derefter rabarberkompotten ovenpå kiksebunden (undlad at komme den helt ud til kanten).
- Flødeost, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
- I en anden skål piskes fløden til en let skum.
- Tilsæt nu den lillefingervarme rabarbersaft til flødeosteblandingen og pisk det hurtigt sammen.
- Tilføj derefter flødeosteblandingen til flødeskummet og vend det sammen.
- Fordel rabarberostecremen ovenpå kiksebunden.
- Sæt din cheesecake på køl i mindst 3 timer.
Pynt:
- Befri din cheesecake fra form og kageplast.
- Befri din gennemfrosne Ruby cremeux spiral fra silikoneformen og placer den præcis i midten på toppen af din cheesecake.
- Pynt med crispearls, rød skovsyre og spiselige guldflager.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Maria
Hej Mette
Nu hvor foråret er godt på vej, tænker jeg at lave denne lækre kage. Jeg har før forsøgt mig med spiral formen, men lykkes ikke med at få moussen ud, selvom den har stået på frys længe. Var det nemt nok at få cremeuxen ud af formen uden den gik i stykker?
metteskutter
Ja, det er intet problem. Nu ved jeg ikke hvor kold din fryser er, men i min fryser er 24 timer tilstrækkeligt før den bliver helt gennemfrossen 🙂
Mvh. Mette
Maria
Okay tusind tak for svar. Så vil jeg forsøge at lave den 🙂
Susanne Lilholt
Lykkedes det, Maria?
Jeg har forsøgt og den var umulig at få ud. Jeg fulgte opskriften slavisk og havde den i fryseren i et døgn.
metteskutter
Hej Susanne.
Jeg tænker ikke, at din fryser er kold nok, desværre.
Mvh. Mette
Susanne Lilholt
Hej Mette
Tak for svar.
Et døgn i en fryser, der konstant står på minus 18 grader, er det ikke nok?
God dag.
Susanne
metteskutter
Det ved jeg desværre ikke. Jeg ved bare, at mine indlæg er helt bundfrosne allerede efter 12 timer 🙂