Antal: personer
En helt igennem fantastisk roulade med en frisk smag af forår og sommer! Denne roulade består af en svampet rouladebund – hver gang jeg laver den bliver jeg lige imponeret over, hvor luftig og svampet bunden er. Den smager simpelthen så godt og har en lækker konsistens!Fyldet inden i består af en cremet flødeostecreme og en sommerlig rabarberkompot. På toppen er der en fluffy brændt marengs, som bidrager med det sidste sødme til retten!Denne kage er en af mine yndlings sommerkager og den smager altid af et stykke mere!
Udstyr til denne opskrift:
- Sprøjteposer (reklamelink)
- Stjernetyl (reklamelink)
- Gasbrænder (reklamelink)
- Sølv krymmelkugler (reklamelink)
Ingredienser:
Rabarberkompot:
- 200 gram rabarber
- 125 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
Rouladebund:
- 50 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 5 æg (opdelt i blommer og hvider)
- 100 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
Flødeostecreme:
- 200 gram flødeost naturel
- 30 gram flormelis
- 1/2 citron (saften)
- 1 tsk vaniljesukker
Marengs:
- 2 æggehvider
- 135 gram sukker
Fremgangsmåde:
Rabarberkompot:
- Kom alle ingredienser i en gryde og giv det et opkog.
- Kog rabarberne godt møre indtil alt væden er væk og du har en tyk grød/kompot.
- Sæt rabarberkompotten i køleskabet og lad den køle helt af.
Rouladebund:
- Pisk sukker, vanilje og æggeblommer sammen til en lys og tyk æggesnaps.
- Vend mel og bagepulver sammen med æggesnapsen.
- I en anden skål piskes æggehviderne stive.
- Vend forsigtigt de stive æggehvider i dejen indtil massen er ensartet.
- Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Smør dejen jævnt ud i en rektangel (ca. 30 x 35 cm)
- Bag rouladebunden ved 190 grader i ca. 10-12 minutter.
- Læg et stykke bagepapir på bordet og vend rouladebunden på hovedet ovenpå det nye stykke bagepapir.
- Lad bunden ligge mellem de 2 stykker bagepapir og køle af.
Flødeostecreme:
- Kom alle ingredienser i en skål og rør det godt sammen til en ensartet masse.
Marengs:
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt mens der stadig piskes ved høj hastighed.
- Bliv ved med at piske ved høj hastighed indtil marengsen er helt stiv og fluffy.
- Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl i enden.
Samling:
- Smør flødeostecremen jævnt ud på rouladebunden.
- Fordel derefter rabarberkompotten og rul rouladen sammen, så samlingen vender nedad.
- Pak rouladen ind i bagepapiret og kom den på køl i 1/2 time, så cremen får lov at sætte sig.
- Sprøjt marengs ud på toppen af rouladen.
- Afslut med at brænde marengsen let med en gasbrænder og pynt den med sølv krymmel og rød skovsyre.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Pia Kjær Nilsen
Hej Mette.
Da jeg gerne vil bage rouladen til min snarlige fødselsdag, og gerne vil bage den i god tid, vil jeg høre om det er muligt at fryse den og så først dekorere den med marengsen på selv dagen hvor vi skal spise den 😃
På forhånd tak for svar. Hilsen Pia
metteskutter
Hej Pia
Jeg vil anbefale dig bare at lave den dagen før og lade den stå i køleskabet.
Mvh. Mette
Pia Kjær Nilsen
Tak for svar 😃😘