Antal: macarons
Fantastiske chokolade macarons med smag af cremet karamelcreme, saltkaramel og peanuts - lidt som en Snickers i macaron version.Macarons kan være svære at lave, men når man har fundet fidusen til, hvordan konsistensen på dejen skal være, så er man godt på vej!Jeg kan klart anbefale at man ser en masse videoer omkring macarons på f.eks. YouTube inden man kaster sig ud i det selv. Det giver en meget god forståelse for, hvordan konsistensen på dejen skal være, hvor vigtigt det er man lader dem tørre inden de bages i ovnen m.m. Jeg synes denne opskrift er den mest simple form for macarons man kan lave, og så smager de hamrende godt.
Udstyr til denne opskrift:
- Sprøjteposer (reklamelink)
Ingredienser:
Karamelcreme:
- 100 gram Gold chokolade (reklamelink)
- 0,75 dl fløde
- 10 gram smør
Chokolade macarons:
- 60 gram æggehvide (stuetempereret)
- 25 gram sukker
- 50 gram mandelmel
- 115 gram flormelis
- 1 spsk kakaopulver
Saltkaramel:
- 2 spsk dulce de leche
- 1/4 tsk salt
Derudover:
- Peanuts
- Snickers
- Smeltet mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Karamelcreme:
- Varm fløden op til kogepunktet.
- Kom chokolade og smør i en skål.
- Hæld den varme fløde over chokolade og smør og rør det forsigtigt sammen indtil chokoladen er helt smeltet. Kom husholdningsfilm helt ned til overfladen af ganachen og sæt den på køl i mindst 3 timer.
Chokolade macarons:
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker lidt efter lidt. Pisk indtil det bliver en sej marengs.
- Sigt mandelmel, flormelis og kakaopulver ned i marengsmassen.
- Vend det hele sammen.
- Det er vigtigt, at massen ikke er en helt sej marengsmasse – du skal derfor røre lidt i den og “slå luften ud”, så massen bliver cremet og en lille smule lind. Dejen har den perfekte konsistens, når du kan lave et helt 8-tal ud af dejen uden den “knækker” undervejs.
- Kom massen i en sprøjtepose med rund tyl og sprøjt små runde cirkler på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Dejen skal helst flyde pænt ud af sig selv og ikke blive stående i toppe – gør dine macarons dette har du ikke slået nok luft ud af dem.
- Bank bagepladen ned i bordet et par gange for at fjerne eventuelle luftbobler.
- Lad dine macarons stå og tørre i 30 minutter.
- Bag dem i ovnen i ca. 13-15 minutter ved 150 grader.
Saltkaramel
- Rør dulce de leche og salt sammen.
Samling:
- Kom din karamelcreme i en sprøjtepose og saltkaramellen i en anden sprøjtepose.
- Sprøjt en ring af karamelcreme på en macaron og sprøjt derefter saltkaramel i midten.
- Tryk forsigtigt en hel peanut ned i saltkaramellen. Afslut med en macaron ovenpå fyldet.
- Smelt en lille portion mørk chokolade og kom det i en sprøjtepose. Klip et lille hul i enden af sprøjteposen og tegn tynde streger på toppen af din macaron.
- Pynt med et lille stykke Snickers og finthakkede peanuts.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar