Antal: stk
Vanvittigt luftige, bløde og lækre berlinere med hindbærfyld – de smager simpelthen himmelsk!! Spis dem meget gerne samme dag.
Udstyr til denne opskrift:
- Termometer (reklamelink)
- Fyldetyl (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
Ingredienser:
Berlinerdej:
- 1,25 dl lun mælk
- 25 gram gær
- 25 gram sukker
- 1 æg
- 70 gram smør (smeltet)
- 275 gram hvedemel
- 1 knsp salt
- 1/2 tsk kardemomme
Stegning:
- 1 liter solsikkeolie
Fyld & hindbærsukker:
- 100 gram sukker
- 3 tsk frysetørret hindbær
- 250 gram hindbærmarmelade
Fremgangsmåde:
Berlinerdej:
- Opløs gær i den lune mælk.
- Tilsæt sukker og rør rundt for at opløse det.
- Tilsæt æg og smeltet smør.
- Kør det på din røremaskine med dejkrog.
- Tilsæt mel, kardemomme og salt.
- Lad derefter maskinen ælte ved høj hastighed i ca. 10 minutter indtil dejen er elastisk og klasker mod skålens kanter.
- Kom et fugtigt viskestykke over skålen og lad den stå til hævning i 90 minutter.
- Strø lidt mel på dit bord og hæld dejen ud.
- Rul den ud til ca. 1 cm tykkelse.
- Stik dejen ud med en rund udstikker på ca. Ø8 cm.
- Placer dine berlinere på et meldrysset bord. Lad dem ligge og hæve i 1 time.
Stegning:
- Hæld olien i en gryde.
- Temperaturen skal være på omkring 180 grader hele tiden.
- Friter dine berlinere på hver side i den varme olie indtil de er gyldenbrune.
- Fjern dem fra olien og lad dem ligge og dryppe af på køkkenrulle.
Fyld & hindbærsukker:
- Kom dit frysetørret hindbær i en minihakker og blend det.
- Bland sukker og hindbærpulver.
- Vend dine berlinere i sukkeret.
- Kom hindbærmarmelade i en sprøjtepose med en fyldetyl i enden.
- Stik fyldetylden i siden på berlinerne og fyld dem med hindbærmarmelade.
- Opbevar dine berlinere i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar