Antal: personer
Denne skønne lagkage er inspireret af den klassiske trefarvede is, som jeg spiste en hel del af da jeg var barn. Dette kalder jeg for en luksus udgave i kageform.Kagen består af en svampet chokoladekage en frisk vaniljemousse med en masse smukke vaniljekorn og til sidst en skøn og frisk hindbærmousse.
Udstyr til denne opskrift:
- Springform Ø22 cm (reklamelink)
- Kageplast (reklamelink)
Ingredienser:
Chokoladebund:
- 3 dl mel
- 3 dl sukker
- 1,5 dl kakaopulver
- 1,5 tsk natron
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 1,5 dl kaffe
- 1,5 dl mælk
- 0,75 dl raps- eller solsikkeolie
Vaniljemousse:
- 4 blade husblas
- 1 vaniljestang (kornene)
- 100 gram sukker
- 1 citron (saften)
- 4 dl piskefløde
- 1,5 dl yoghurt naturel
Hindbærmousse:
- 4 blade husblas
- 225 gram frosne hindbær
- 1,5 dl sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 1/2 citron (saften)
- 4,5 dl piskefløde
Pynt:
- Friske bær
- Rød skovsyre
Fremgangsmåde:
Chokoladebund:
- Kom alle ingredienser i en skål og pisk det sammen til en ensartet masse.
- Fordel dejen i en springform (Ø22 cm) beklædt med bagepapir i bunden.
- Bag kagen i ca. 35-40 minutter ved 175 grader.
- Kom chokoladebunden i en springform (Ø23 cm) beklædt med bageplast.
Vaniljemousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom vaniljekorn, sukker og citronsaft i en kasserolle og kog det til sukkeret er opløst.¼
- Rør husblas ud i citronlagen
- Pisk fløden til en let skum.
- Rør yoghurt i citronlagen og vend det sammen med flødeskummet.
- Fordel vaniljemoussen ovenpå chokoladebunden og sæt kagen på køl indtil vaniljemoussen har sat sig.
Hindbærmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom hindbær, sukker, vanilje og citronsaft i en kasserolle og varm det godt op til hindbærrene er møre.
- Rør husblas ud i hindbærrene og fjern gryden fra varmen.
- Put hindbærrene i en sigte og mos dem så du får siet alle kernerne fra, og kun har saften tilbage. Det er nemlig kun saften du skal bruge!
- Pisk fløden til en let skum.
- Pisk 3 spsk flødeskum sammen med hindbærsaften.
- Hæld derefter hele hindbærblandingen ned i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen til det hele er ensartet.
- Fordel hindbærmoussen ovenpå vaniljemoussen.
- Sæt kagen i køleskabet indtil mousserne har sat sig.
- Befri kagen fra springform og kageplast. Pynt med friske bær.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Søs
Hvis den skal laves dagen før eller 2 dage før.. Bliver den så tør? Og skal den blive i fryseren, eller ind i køleskabet 🙈🙈🙈🙈🙈🤔🤔🤔
metteskutter
Du kan sagtens lave den dagen før uden den bliver tør i hvert fald 😊 og du kan både opbevare den i fryser og i køleskabet.
Blot vær opmærksom på, at kagen kan finde på at svede lidt hvis den bliver helt dybfrossen og derefter tøes op.
Mvh. Mette
Charlotte Wiborg
Hej.. Jeg er i gang med at lave din kage og har nu lavet bunden men den er jo virkelig høj? Deler du bunden eller har jeg mon laver noget forkert.??
metteskutter
Hej Charlotte.
Har du bagt den i en springform som måler 23 cm ligesom der står i opskriften? 🙂
Men denne kage bliver også en smule høj
Mvh Mette
Charlotte Wiborg
Jeps det har jeg og den er vokset helt op til kanten af springformen!
metteskutter
Ja det kan jeg godt høre, det lyder da voldsomt 😁
Kan ikke lige svare på hvad der mon kunne være gået galt, hvis du har fuldt opskriften fuldt ud.
Det er en opskrift jeg jævnligt bruger og har brugt rigtig mange gange
Mvh. Mette
Charlotte Wiborg
Ok. Og du er sikker på at den kun er en springform der måler 23cm?? Synes nemlig på dit billed at kagen ser noget større ud??
metteskutter
Helt sikker 🙂
Charlotte Wiborg
Ok. Jeg skærer den bare over og Så kan jeg fryse den ene og bruge den en anden gang😉.
Tak for svar.
Signe
Hvis jeg kun skal bruge vniljemoussen til en kage hvor meget er der så sådan ca 1 liter eller 2 måske?
– Mvh Signe
metteskutter
Hej Signe.
Jeg forstår ikke helt dig spørgsmål. Denne opskrift på vaniljemousse er også kun til en kage 🙂
Og jeg kan desværre ikke huske hvor meget der bliver af moussen.
Julie
Hvor mange personer er den cirka til? ❤️
metteskutter
Hej Julie
Ca. 10 personer 😊
Mvh. Mette