Antal: store cookies
Helt fantastiske cookies med en karamel-nødde-agtig smag og 3 slags chokolade.Hemmeligheden bag den skønne smag er brunet smør!Disse cookies er sprøde udenpå og chewy inden i – lige som en cookie skal være! Du kan selvfølgelig tilsætte lige de chokolader du har lyst til og er du mere til nødder og/eller tørrede bær.Dejen kan sagtens laves i god tid og dejen tager bestemt ikke skade af, at stå i køleskabet i et par dage - opbevar den blot i en luftæt beholder eller pose.
Ingredienser:
- 160 gram smør
- 200 gram brun farin
- 30 gram flormelis
- 2 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 225 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 50 gram mælkechokolade
- 50 gram hvid chokolade
- 50 gram Gold chokolade (reklamelink)
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret i en gryde og lad det brune en lille smule, så det får en nøddeagtig smag. Det skal have en gylden karamelfarve.
- Sæt det brunede smør til side og lade det køle af til stuetemperatur.
- Bland brunet smør, brun farin og flormelis.
- Tilsæt derefter æg og vaniljesukker og rør det godt sammen.
- Tilsæt mel, bagepulver og salt og rør dejen sammen til en ensartet masse
- Tilsæt til sidst de 3 slags chokolade.
- Kom dejen i skål med husholdningsfilm/låg på og sæt cookiedejen i køleskabet i ca. 1 time eller til dagen efter.
- Tril dejen til kugler (ca. 50 g pr stk) og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Tilsæt evt. lidt ekstra chokoladeknapper på cookiekuglen – det giver det flotte chocolate chip cookie look.
- Bag dine cookies i ovnen ved 180 grader i ca. 13-15 minutter.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar