Antal: personer
En vidunderlig klassisk lagkage, som jeg har fået serveret utallige gange til fødselsdage og andre festlige begivenheder!For mig er det noget af det bedste man kan få serveret til en fødselsdag eller andre højtider! Kagen består af bløde, luftige, lyse bunde, vaniljecreme, hindbærmarmelade, bananer, makroner, chokoladeglasur, flødeskum og friske bær. Fantastisk kombination!
Udstyr til denne opskrift:
- Springform (Ø24 cm) (reklamelink)
- Kageplast (reklamelink)
- Stjernetyl (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
Ingredienser:
Vaniljecreme:
- 2 æggeblommer
- 35 gram sukker
- 25 gram majsstivelse
- 1 vaniljestang (kornene)
- 2 dl mælk
- 2 dl fløde
Lagkagebunde:
- 3 æg
- 150 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 75 gram kartoffelmel
- 75 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
Samling:
- 3-4 bananer
- 1 glas hindbærmarmelade
- Makroner
Glasur og pynt
- 140 gram flormelis
- 2 spsk kakaopulver
- 0,25 dl vand
- 5 dl fløde
- Friske bær
- Tørrede, spiselige blomster
- Små chokoladekugler
Fremgangsmåde:
Vaniljecreme:
- Pisk æggeblommer, sukker, vaniljekorn, majsstivelse og 0,5 dl mælk sammen.
- De resterende 1,5 dl mælk kommes i en gryde og varmes op til lige under kogepunktet.
- Hæld den varme mælk over æggeblandingen, mens du stadig pisker.
- Hæld derefter det hele tilbage i gryden og varm cremen op mens du pisker, indtil den er tyknet.
- Kom vaniljecremen i en skål med husholdningsfilm helt ned til cremen og sæt den i køleskabet i mindst 3 timer eller til dagen efter.
- Efter 3 timer/dagen efter piskes fløden til en let skum. Pisk vaniljecremen lind og vend vaniljecreme og flødeskum sammen.
Lagkagebunde:
- Pisk æg, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt.
- Bland kartoffelmel, mel og bagepulver og sigt melblandingen ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen.
- Kom dejen i en springform (ca. Ø24 cm) og bag den ved 170 grader i ca. 20-25 minutter.
- Lad kagen køle helt af og befri den fra springformen.
Samling:
- Del kagen i 3 lige store bunde.
- Kom den første bund ned i en springform (Ø24 cm) foret med kageplast.
- Fordel et godt lag hindbærmarmelade på den nederste bund.
- Skær bananerne i skiver og fordel dem ovenpå.
- Kom derefter halvdelen af vaniljecremen på sammen med lidt knuste makroner.
- Kom en lagkagebund ovenpå og gentag med endnu et lag hindbærmarmelade, bananer, vaniljecreme og makroner.
- Afslut med at komme den sidste bund på øverst.
Glasur og pynt:
- Rør glasuren sammen og fordel den ovenpå kagen.
- Pisk fløden til en fast skum.
- Kom flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetyl i enden og dekorer med flødeskum langs kanten af hele lagkagen.
- Pynt med friske bær, tørrede blomster og små chokoladekugler.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar