Antal: personer
En helt igennem skøn julecheesecake med smag af appelsin og kanel. Den passer perfekt som alternativ dessert til julefrokosten eller til dem som ikke bryder sig om ris a la mande!
Udstyr til denne opskrift:
- Springform Ø18 cm (reklamelink)
- Kageplast (reklamelink)
Ingredienser:
Kiksebund med kanel:
- 150 gram Digestive kiks
- 15 gram sukker
- 40 gram hakkede hasselnødder (blendet helt fint)
- 2 tsk kanel
- 100 gram smør (smeltet)
Ostecreme med appelsin:
- 5 blade husblas
- 1 appelsin (saften)
- 75 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 200 gram flødeost naturel
- 3 dl piskefløde
Appelsingelé:
- 3 blade husblas
- 1,5 dl vand
- 1 dl appelsinsaft (Ca. 1,5 appelsiner)
- 20 gram sukker
Koraller:
- 10 gram hvedemel
- 80 gram vand
- 20 gram raps- eller solsikkeolie
- Orange pastafarve
Pynt:
- Appelsinfileter (skåret i små trekanter)
- Citronmelisse
- Hvid chokolade (finthakket)
Fremgangsmåde:
Kiksebund med kanel:
- Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker.
- Blend hasselnødderne helt fint i en minihakker.
- Kom hasselnødderne i en skål sammen med digestive og sukker.
- Tilsæt det smeltede smør og bland det godt sammen.
- Beklæd en 18 cm springform med kageplast.
- Hæld kikseblandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas.
- Sæt bunden på køl imens du laver ostecremen.
Ostecreme med appelsin:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom appelsinsaft i en kasserolle og varm det op til kogepunktet.
- Tilsæt husblas og rør det ud deri. Fjern gryden fra varmen.
- Pisk flødeost, sukker og vanilje sammen.
- Pisk fløden til en let skum i en anden skål.
- Tilsæt den lillefingervarme appelsinsaft til flødeosteblandingen og pisk det hurtigt sammen.
- Tilføj derefter flødeosteblandingen til flødeskummet og vend det hurtigt, men forsigtigt sammen.
- Fordel ostecremen ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.
- Sæt kagen på køl til den har sat sig.
Appelsingelé:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom vand, appelsinsaft og sukker i en gryde. Varm det op til kogepunktet indtil sukkeret er helt opløst.
- Kom husblas ned i gryden og rør til det er opløst.
- Hæld væsken over i en skål gennem en sigte.
- Lad massen stå til den er kølet af.
- Hæld geléen ud over kagen og sæt den på køl indtil geléen har sat sig.
Koraller:
- Pisk alle ingredienser sammen.
- Hæld massen på en non-stick pande og steg det indtil alt vandet er fordampet og det ikke sprutter mere.
- Lad korallerne køle af på et stykke køkkenrulle.
Pynt:
- Befri kagen fra springform og kageplast.
- Pynt med orange koraller, appelsintrekanter, citronmelisse og hvid chokolade.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Emma
Hej kan man lave den dagen før også sætte den i køleskabet til næste dag for den skal bruges eller vil det være bedre at lave den på dagen?
metteskutter
Du kan sagtens lave den dagen før 😊
Dina
Hejsa,
Det ser lækkert ud.
Hvis jeg gerne vil lave kagen i str.20-22 cam, hvor meget skal x opskriften? Især til appelsin gelen?
På forhånd tak,
Mvh.
Dina
metteskutter
Hej Dina
Jeg ville gange hele opskriften med 2.
Mvh. Mette
Dina
Mange tak for hurtigt svaret:)
Så skal det prøves..❤👍
Lisette Krogh
Jeg tænkte lidt at prøve med en nøddebund, din appelsingele og så chokolademousse over, så geléen ligger som et lag indeni.
Tror du det kan lade sig gøre til noget godt?🙈
Mvh Lisette
metteskutter
Hej Lisette
Det lyder virkelig lækkert og det tænker jeg helt sikkert sagtens kan blive en succes! 😊
Mvh. Mette
Lisette Krogh
Perfekt 🤩 jeg vil prøve🍰