Antal: personer
En fuldstændig overdådig chokoladebombe i form af en Twix kage med fudgy browniebund, et lag sprød kiks, saltkaramel ganache og mælkechokolade glaze. Den smager både intenst, knasende og blødt på samme tid, og får din mund til at løbe i vand.Kagen kan med fordel spises sammen med en god vaniljeis.
Udstyr til denne opskrift:
Ingredienser:
Brownie:
- 60 gram smør
- 50 gram mørk chokolade
- 75 gram sukker
- 1 æg
- 65 gram mørk chokolade (knapper eller hakket)
- 50 gram mel
- 15 gram kakaopulver
- 1/4 tsk salt
Kiksebund:
- 170 gram Digestive kiks
- 15 gram sukker
- 80 gram smeltet smør
Saltkaramel ganache:
- 1 blad husblas
- 200 gram Gold chokolade (reklamelink)
- 1,5 dl piskefløde
- 1 tsk honning
- 1 knsp salt
Mælkechokolade glaze:
- 3 blade husblas
- 1 dl vand
- 150 gram sukker
- 115 gram mælkechokolade
- 1/2 dl piskefløde
Pynt:
- Twix stykker
- Dr. Oetker kakaokrymmel (reklamelink)
- Spiselige guldflager (reklamelink)
Fremgangsmåde:
Brownie:
- Smelt smørret sammen med de 50 g mørk chokolade.
- Pisk æg og sukker i.
- Tilsæt 65 g chokoladeknapper sammen med mel, kakaopulver og salt, og pisk det sammen indtil dejen er ensartet.
- Lad brownien blive i silikoneformen og køle helt af.
Kiksebund:
- Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker.
- Bland kiksekrummerne godt sammen med det smeltede smør.
- Hæld kikse-blandingen ovenpå browniebunden og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas eller en ske.
- Sæt kagen på frys imens du laver saltkaramel ganachen.
Salkaramel ganache:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom alle ingredienser, inklusive den opblødte husblas, i en gryde og varm det op ved svag varme, under omrøring, til det smelter sammen.
- Kom karamel ganachen ovenpå kiksebunden og sæt kagen i fryseren indtil den er helt bundfrossen.
Mælkechokolade glaze:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Vand og sukker kommes i en kasserolle og bringes i kog til det rammer ca. 100 grader.
- Kom chokoladen i en høj beholder sammen med fløde og hæld den 100 grader varme sukkerlage over det. Tilsæt husblas og stavblend massen.
- Lad chokolade glazen køle ned til ca. 32-33 grader og hæld den over din helt frosne kage.
- Skrab overskydende “glaze-gardiner” af kagen i bunden. Flyt forsigtigt kagen over på et fad ved hjælp af 2 paletknive.
- Pynt kagen med Twix-stykker, chokoladekrymmel og spiseligt guld.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Johanne
Åh den ser lækker ud. Overvejer at lave den til fødselsdag næste weekend.
Hvor mange personer er den til og hvor længe skal den stå efter have fået glaze og til den er tøet op? Tænker bare om jeg kan glaze den om eftermiddagen og først servere om aftenen?
På forhånd tusind tak for svar ❤ dine kager er altid en succes at lave
metteskutter
Hej Johanne
Tusind tak for dine rosende ord! Det betyder meget 😊
Det vil være helt perfekt at gøre som du beskriver – at glaze den om eftermiddagen og servere den om aftenen. Det tager ca. et par timer for den at tø op. Kagen svarer til ca. 8 personer.
Mvh. Mette
Johanne
Tusind tak ❤