Antal: personer
Hop ind i det nye år med denne lækre nytårsdessert - en cheesecake med kransekage og champagne. Denne festlige kage er et mix af den klassiske cremede cheesecake, skøn og nøddeagtig kransekage og et strejf af sød champagne.
Udstyr til denne opskrift:
- Springform Ø20 cm (reklamelink)
- Kageplast (reklamelink)
Ingredienser:
Kransekagebund:
- 250 gram marcipan
- 1 æggehvide
- 50 gram flormelis
Ostecreme med champagne:
- 5 blade husblas
- 1/2 citron (saften)
- 2,5 dl Asti / sød champagne
- 100 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 200 gram naturel flødeost
- 2,5 dl fløde
Champagnegelé:
- 3 blade husblas
- 2,5 dl Asti / sød champagne
- 10 gram flormelis
Pynt:
- Spiselige guldflager (reklamelink)
- Små marengs
- Guld chokoladekugler (reklamelink)
- Evt. stjernekastere og serpentiner
Fremgangsmåde:
Kransekagebund:
- Ælt alle ingredienser sammen og fordel det jævnt i en springform (Ø20 cm) beklædt med bagepapir i bunden.
- Bag bunden i ca. 15 minutter ved 200 graden.
- Lad kagen køle helt af, inden den befries fra formen. Skær langs kanten med en lille skarp kniv for at få den løs fra kanten.
- Beklæd din springform med kageplast og placer bunden deri. Sæt kagen på køl mens du laver ostecremen.
Ostecreme med champagne:
- Put husblas i en skål med koldt vand.
- Citronsaft og champagne puttes i en kasserolle og varmes op til kogepunktet. Lad også de tomme vaniljestænger koge med her.
- Tilsæt husblas og rør det ud deri.
- Fjern gryden fra varmen og sæt den til side.
- Hæld fløden i en skål og pisk den til en let skum.
- Flødeost, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en anden skål.
- Tilsæt den lillefingervarme champagne til flødeosteblandingen og pisk det hurtigt sammen.
- Tilføj derefter flødeosteblandingen til flødeskummet og vend det sammen.
- Hæld ostecremen ovenpå kiksebunden.
- Sæt din cheesecake i køleskabet og lad den sætte sig.
Champagnegelé:
- Læg husblas i blød i koldt vand
- Kom champagne i en gryde og varm det op til kogepunktet.
- Tag gryden af varmen og tilsæt din flormelis og husblas.
- Rør det godt ud i væsken.
- Lad champagnegeléen køle ned til stuetemperatur før den hældes på kagen.
- Sæt kagen i køleskabet indtil geléen har sat sig.
Pynt:
- Brug en skarp kniv til at befri kagen fra kageplastet og brug en palet til at flytte kagen over på et fad.
- Pynt kagen med spiseligt guld, små marengs og guldkrymmel.
- Tilføj evt. et par stjernekastere i kagen og serpentiner rundt om lige inden servering.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Betina Springborg Mortensen
Kan man lave denne cheesecake dagen før?
metteskutter
Hej Betina
Ja, det kan du sagtens 🙂
Mvh. Mette
Katrine Bertelsen
Hvilken champagne blev anvendt? Kan man bruge Asti i stedet?😊
metteskutter
Hej Katrine
Det er også Asti jeg har brugt 😊
Mvh. Mette
Ida
Er den fryseejnet
metteskutter
Hej Ida
Ja, det er den helt bestemt. En kransekage bliver efter min mening bedst af at have været en tur i fryseren og så tøet op! 😊
Mvh. Mette
Alberte
Hvor lang tid skal den ca. stå før den har sat sig hvis man planlægger at lave den på dagen? ☺️