Antal: stk
Helt ekstremt lækre, hjemmelavede Snickers barer. De får virkelig tænderne til at løbe i vand og smager som en luksusudgave af den Snickers bar vi alle kender.
Udstyr til denne opskrift:
Ingredienser:
Karamel
- 75 gram sukker
- 1 dl piskefløde
- 20 gram smør
Chokoladeskaller
- 500 gram mælkechokolade
Fransk nougat fyld
- 150 gram honning
- 200 gram sukker
- 75 gram vand
- 50 gram glukosesirup
- 1 æggehvide
- 35 gram sukker
Fremgangsmåde:
Karamel
- Kom sukker i en gryde og smelt det indtil det får en fin og gyldenbrun farve.
- Hæld fløde i – karamellen vil nu klumpe sig sammen. Kog massen op under omrøring indtil det hele er ensartet og smeltet fint sammen.
- Tilsæt derefter smør i små tern, lidt efter lidt.
- Hæld karamellen gennem en sigte og over i en skål. Sæt skålen på køl mens du laver chokoladeskallerne.
Chokoladeskaller
- Temperer chokoladen. Dette kan enten gøres over vandbad eller i mikroovn. Mælkechokoladen skal have en arbejdstemperatur på ca. 29-30 grader.
- Fyld formene op med den tempererede chokolade i alle huller.
- Bank formen let ned i bordet og vend derefter formen på hovedet, mens du banker let på siden af den, så alt det overskydende chokolade falder ud.
- Skrab derefter formen for overskydende chokolade både på toppen og siderne.
- Sæt chokoladeformen i køleskabet i 5-10 minutter.
Fransk nougat fyld
- Kom honning, sukker, vand og glukose i en gryde. Kog massen op til 145 grader.
- Pisk imens æggehvider og sukker til marengs.
- Hæld den 145 grader varme sirup i en tynd stråle ned i marengsen, mens der piskes. Pisk indtil massen bliver sej (ca. 5-8 minutter ved fuld hastighed på en røremaskine).
- Massen er nu en sej og klistret skumfidusmasse.
Samling
- Start med at fylde den afkølede karamel i dine chokoladeskaller.
- Drys derefter med et lag peanuts.
- Smør dine hænder og en teske ind i olie. Tag en lille 1 teskefuld af det franske nougat fyld og form massen i dine hænder, så den passer ned i formen – fyld dem ikke helt op til kanten, da de skal kunne lukkes med chokolade.
- Hæld chokolade på toppen af alle barer og skrab for overskydende chokolade.
- Sæt formen i køleskabet i ca. 20 minutter, hvorefter de nemt kan bankes ud af formen.
- Opbevar barerne i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar