Antal: personer
En fuldstændig overdådig kurv af kransekage fyldt med slik, chokolade og kransekagekonfekt. Der er altså lidt for en hver smag, når klokken slår tolv nytårsaften – også til dem, som ikke kan lide kransekage.Kransekagekurven måler ca. 16-18 cm i diameter.Opskriften på kransekagekonfekten giver ca. 14-16 stk.
Ingredienser:
Kransekageringe:
- 500 gram marcipan
- 150 gram flormelis
- 40 gram æggehvider
Glasur
- 100 gram flormelis
- 30 gram æggehvider
Kransekage konfekt:
- 150 gram marcipan
- 75 gram flormelis
- 1 æggehvide
- Hele hasselnødder
- 75 gram smeltet chokolade
Fremgangsmåde:
Kransekageringe:
- Rør alle ingredienser sammen med k-spaden på din røremaskine, eller i hånden. Kom kransekagemassen på køl og lad den blive helt kold – lad den gerne ligge i køleskabet indtil næste dag.
- Vej kransekagemassen og del den i 3 lige store klumper.
- Drys en smule flormelis på bordet og rul hver klump ud til en længde på 50 cm.Tryk stængerne en smule flade på den side der vender mod dig selv, så de bliver en smule “trekantede”.
- Flyt en ring over på en bageplade beklædt med bagepapir og luk den flot sammen. Sørg også for at den er flot rund.
- Tag et stykke bagepapir og læg ovenpå den ubagte ring. Læg derefter en bageplade ovenpå og tryk forsigtigt ned – på den måde sørger du for at ringen er lige høj og ikke buler. Fjern den øverste plade og bagepapir igen.
- Bag ringene ved 220 grader i ca. 15 minutter, indtil kransekageringene er gyldne.
Glasur:
- Pisk flormelis og æggehvider helt hvide og luftige. Glasuren skal være sej og tyk.
- Kom glasuren i en sprøjtepose og klip et lille hul.
- Sprøjt glasuren ud på den første ring og placer derefter den næste ring ovenpå. Fortsæt sådan med alle ringene.
Kransekage konfekt:
- Ælt alle ingredienser godt sammen til en ensartet masse.
- Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt små fine toppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Kom en hel hasselnød i midten af hver kransekage og tryk den en smule ned.
- Bag kransekagerne i ca. 10-14 minutter ved 220 grader. De er færdige, når de er flot gyldne.
- Lad dem afkøle helt og dyp bunden i smeltet chokolade.
- Fyld din kransekagekurv med kransekagekonfekt, slik, chokolade, serpentiner og nytårsknallerter.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Inger Jensen
Hvor er den flot Mette. ❤️Godt nytår til dig; tak for de mange gode opskrifter ❤️🎉🌹🌹🌹🥂
metteskutter
Hej Inger
Tusind tak for dine sød ord.
Godt nytår 😊🎊
Mvh. Mette