Antal: personer
En super skøn moussekage bestående af en svampet kanelkage, sprød hasselnødkrokant, kaffeganache og karamelmousse. Denne kombination af kaffe, karamel, hasselnød og kanel smager bare fuldstændig fantastisk!
Udstyr til denne opskrift:
- Springform Ø20 cm (reklamelink)
- Kageplast (reklamelink)
Ingredienser:
Kanelkage:
- 75 gram sukker
- 2 tsk kanel
- 1 tsk natron
- 100 gram hvedemel
- 1,5 dl kærnemælk
- 60 gram smeltet smør
Hasselnøddekrokant:
- 25 gram hasselnødder
- 50 gram sukker
Kaffeganache:
- 1/2 dl fløde
- 15 gram glukosesirup
- 1 tsk instant kaffe
- 1 knsp salt
- 120 gram mælkechokolade (knapper eller hakket)
Karamelmousse:
- 2 blade husblas
- 200 gram Gold chokolade (reklamelink)
- 4 dl piskefløde
Pynt:
- Kakaopulver
- Tørrede rosenblade (reklamelink)
Fremgangsmåde:
Kanelkage:
- Alle ingredienser, på nær smørret, kommes i en skål og piskes sammen til en ensartet masse.
- Pisk til sidst smørret i lidt efter lidt.
- For en springform (ca. Ø20 cm) med bagepapir i bunden og fordel dejen deri.
- Bag kagen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
- Befri derefter kagen fra springformen og lade den afkøle.
Hasselnøddekrokant:
- Smelt sukker til gylden karamel på en pande.
- Tilsæt hasselnødder under omrøring. Hæld derefter hasselnødkrokanten ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle helt.
- Hak det derefter hasselnøddekrokanten i grove stykker og sæt det til side.
Kaffeganache:
- Kom fløde, glukosesirup og instant kaffe og salt i en gryde og varm det op til kogepunktet.
- Kom imens chokoladen i en skål. Hæld den varme fløde over chokoladen og lad det stå i et par minutter.
- Rør rundt i midten af skålen, indtil ganachen samler sig og bliver helt ensartet.
- Hæld chokoladeganachen ovenpå kanelkagen og drys derefter med 2/3 hasselnødkrokant – den sidste 1/3 gemmes til pynt.
Karamelmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom Gold chokolade og 1,5 dl af fløden i en gryde. Varm det op ved svag varme under konstant omrøring. Det skal kun netop smelte sammen før det fjernes fra varmen.
- Tilsæt husblas og rør det godt ud.
- Lad chokoladeblandingen stå og køle ned indtil massen har lillefingertemperatur.
- Pisk imens de resterende 2,5 dl fløde til en letpisket skum.
- Vend derefter chokoladecremen sammen med den letpiskede fløde.
- Fordel karamelmoussen på toppen af kagen og sæt den på køl indtil den har sat sig (mindst 3 timer eller til dagen efter).
- Kom kakaopulver i en si og drys lidt på toppen af kagen. Pynt med chokoladepynt og tørrede rosenblade.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar