Antal: personer
En skøn Oreo-chokolade bombe med smukt udseende. Oreo, Karamel, mælkechokolade og friske bær smager bare helt fantastisk sammen.
Udstyr til denne opskrift:
Ingredienser:
Oreo bund:
- 300 gram Oreo
- 115 gram smeltet smør
Saltkaramel:
- 1,5 dl piskefløde
- 100 gram sukker
- 1/2 tsk salt
- 25 gram smør
Mælkechokoladeganache:
- 2 dl piskefløde
- 250 gram mælkechokolade (hakket eller knapper)
Pynt:
- Oreo
- Friske blåbær
- Friske brombær
- Spiseligt sølvstøv (reklamelink)
Fremgangsmåde:
Oreo bund:
- Blend Oreos helt fint og bland det sammen med det smeltede smør.
- Pres det ud i en tærteform – hvis du ikke vil servere tærten direkte i formen, så skal du bruge en tærteform med løs bund og smøre den med lidt smør.
Saltkaramel:
- Kom sukker i en gryde og smelt det indtil det får en fin og gyldenbrun farve.
- Hæld fløde og salt i – karamellen vil nu klumpe sig sammen. Kog massen op under omrøring indtil det hele er ensartet og er smeltet fint sammen.
- Tilsæt derefter smør i små tern, lidt efter lidt.
- Hæld saltkaramellen gennem en si og over i en skål.
- Sæt den i fryseren i ca. 10 minutter så den kan køle lidt af.
- Fordel karamellen på Oreo bunden og sæt den derefter i køleskabet imens du laver din mælkechokoladeganache.
Mælkechokoladeganache:
- Varm fløden op til kogepunktet.
- Kom chokoladen i en skål.
- Hæld den varme fløde over chokoladen og rør i det indtil det bliver en samlet og blank chokoladeganache.
- Fordel chokoladeganachen ovenpå saltkaramellen.
Pynt:
- Pynt kagen med Oreo, friske bær og sølvstøv inden chokoladeganachen har sat sig helt (ca. efter 1,5 time i køleskabet).
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Sofia
Den ser mega lækker ud😍
Hvis jeg vil lave den i en rund springform tror du så det er nok at fordoble opskriften?
Og tror du den kan holde sig et døgn på køl?😊
metteskutter
Hej Sofia
Det kommer an på, hvilken størrelse rund form du bruger – prøv dig frem 😊