Antal: personer
Super lækker og cremet rabarber cheesecake, som smager både syrligt og sødt på samme tid. Denne cheesecake med rabarber får den smukkeste lyserøde/røde farve, fordi jeg bruger jordbærrabarber/vinrabarber fra egen have.
Udstyr til denne opskrift:
- Springform Ø18 cm (reklamelink)
- Kageplast (reklamelink)
Ingredienser:
Kiksebund:
- 175 gram Digestive kiks
- 20 gram sukker
- 85 gram smør (smeltet)
Rabarber ostecreme:
- 5 blade husblas
- 200 gram rabarber (vinrabarber eller jordbærrabarber)
- 1/2 citron (saften)
- 1/2 dl vand
- 150 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 200 gram flødeost naturel
- 3 dl piskefløde
Rabarbergelé:
- 2 blade husblas
- 125 gram rabarber (vinrabarber eller jordbærrabarber)
- 1,5 dl vand
- 1 spsk citronsaft
- 50 gram flormelis
Rabarberkrøller:
- 1 stængel frisk rabarber (vinrabarber eller jordbærrabarber)
- Vand og isterninger
Pynt:
- Knuste Digestive kiks
- Callebaut Ruby crispearls (reklamelink)
- Spiselige blomster
Fremgangsmåde:
Kiksebund:
- Knus Digestive kiks helt fint sammen med sukker.
- Tilsæt det smeltede smør og bland det godt sammen.
- Beklæd en springform (ca. Ø18 cm) med kageplast.
- Hæld kikseblandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas.
- Sæt kiksebunden på køl imens du laver ostecremen
Rabarber ostecreme:
- Kom husblas i en skål med koldt vand.
- Rabarber, citronsaft og vand puttes i en kasserolle. Lad det stå og simre ved middel varme indtil rabarberne er møre.
- Stavblend massen til en helt fin og glat rabarberkompot.
- Tilsæt husblas til rabarberkompotten og rør det godt ud. Sæt rabarberkompotten til side for at køle lidt af.
- Hæld fløde i en skål og pisk det til en let skum.
- Flødeost, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en anden skål.
- Tilsæt den lillefingervarme rabarberkompot til flødeosteblandingen og pisk det sammen.
- Tilføj derefter flødeosteblandingen til flødeskummet og vend det sammen.
- Fordel ostecremen ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.
- Sæt din cheesecake i køleskabet og lad den sætte sig.
Rabarbergelé:
- Kom husblas i en skål med koldt vand.
- Kom rabarber og vand i en gryde og bring det op til kogepunktet.
- Tag gryden af varmen og tilsæt din flormelis.
- Sigt rabarberstykkerne fra – det er kun saften du skal bruge.
- Tilsæt husblas og rør det sammen med rabarbervæsken til det er helt smeltet.
- Lad rabarbersaften køle ned til stuetemperatur før det hældes på kagen.
- Sæt din cheesecake på køl indtil geléen har sat sig.
- Befri derefter kagen fra springform og kageplast ved hjælp af en skarp kniv.
Rabarberkrøller:
- Brug en kartoffelskræller til at lave fine og tynde strimler af din rabarberstængel.
- Læg strimlerne i en skål med koldt vand og en masse isterninger og lad det stå i køleskabet i ca. 1 time.
- Lad rabarberkrøllerne afdryppe på et stykke køkkenrulle.
- Pynt kagen med knuste Digestive kiks, rabarberkrøller, crispearls og spiselige blomster.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar