Antal: glas
En super lækker og nem dessert til juleaften eller julefrokoster. Desserten består af de traditionelle elementer til en juleaftensdessert: ris a la mande og kirsebærsauce. Hertil er den pimpet op med makroner og brændte mandler og portionsanrettet i fine glas.
Udstyr til denne opskrift:
- 8 dessertglas
Ingredienser:
Ris a la mande
- 1,5 dl vand
- 3 dl grødris
- 1 liter sødmælk
- 1 vaniljestang
- 50 gram sukker
- 85 gram smuttede mandler (finthakkede)
- 4 dl piskefløde
Brændte mandler
- 50 gram mandler
- 50 gram sukker
- 1/4 dl vand
Samling
- 1,5 karton kirsebærsauce (750 gram)
- 125 gram makroner (groft knuste)
- Ris a la mande
- Brændte mandler (hakkede)
- Spiselige guldflager (Reklamelink)
Fremgangsmåde:
Ris a la mande
- Kom vand og grødris i en gryde. Kog risene op indtil vandet er absorberet.
- Tilsæt sødmælk.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem sammen med sukkeret. Tilsæt derefter vanilje og sukker til gryden. Kom også de tomme vaniljestænger i og lad dem koge med.
- Varm risengrøden op til kogepunktet og skru derefter ned på lav varme.
- Lad risengrøden stå ved svag varme med låg på i ca. 45 minutter indtil grøden er tyknet. Rør i gryden ca. hver 10. minut.
- Kom husholdningsfilm helt tæt nedover risengrøden og lad den køle fuldstændig af – lad gerne de tommevaniljestænger blive i, indtil grøden skal blandes med de finthakkede mandler og fløden.
- Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med den kolde risengrød og de finthakkede mandler.
Brændte mandler
- Alle ingredienser kommes på en pande og varmes op ved middel varme indtil sukkeret og vandet er smeltet sammen til en sirup.
- Fortsæt med at koge mandlerne til alt vandet er kogt fra og der kun er sukkeret tilbage igen.
- Når sukkeret begynder at smelte under de nederste mandler, skal du sørge for at vende og røre rundt i mandlerne hele tiden! Hvis du synes det går for stærkt, så fjern panden fra varmen.
- Mandlerne må IKKE blive helt blanke igen – det er vigtigt, at man ikke lader sukkeret smelte helt igen – så ender man blot ud med karamelliserede mandler.
- Når mandlerne har fået en let gylden farve hældes de ud på et stykke bagepapir – sørg for de ligger godt fordelt og lad dem køle af. Hak derefter mandlerne i grove stykker.
Samling:
- Hæld kirsebærsauce i bunden af dine glas.
- Fordel makronerne ovenpå.
- Kom ris a la manden i en sprøjtepose og klip et hul i enden. Fordel det i dine glas.
- Hæld evt. en lille smule ekstra kirsebærsauce ovenpå.
- Drys med brændte mandler og pynt med spiselige guldflager.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar