Antal: glas
Disse fine portionsanrettede blåbær cheesecake i glas er super nemme at lave og smager vanvittig godt! Man kan på nærmest ingen tid lave disse skønne små desserter og man kan sagtens lave dem dagen før de skal serveres.
Ingredienser:
Kiksebund:
- 85 gram Digestive kiks
- 5 gram sukker
- 20 gram smør
Hindbærostecreme:
- 4 blade husblas
- 1/2 citron (saften)
- 175 gram frosne blåbær
- 75 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 200 gram naturel flødeost
- 3 dl piskefløde
Hindbærgelé:
- 2 blade husblas
- 75 gram frosne blåbær
- 1,5 dl vand
- 25 gram flormelis
Pynt:
- Friske blåbær
- Spiseligt sølvstøv (reklamelink)
Fremgangsmåde:
Kiksebund:
- Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker.
- Tilsæt det smeltede smør og bland det godt sammen.
- Fordel kiksemassen i dine glas og pres det lidt sammen med en teske.
Blåbærostecreme:
- Put husblas i en skål med koldt vand.
- Citronsaft og blåbær puttes i en kasserolle og varmes op til kogepunktet. Lad også de tomme vaniljestænger koge med her.
- Tilsæt husblas til de udkogte blåbær og rør det godt ud.
- Tag gryden af varmen og sigt massen, så du får den rene lækre blåbærsaft.
- Hæld fløden i en skål og pisk det til en let skum.
- Flødeost, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en anden skål.
- Tilsæt den lillefingervarme blåbærsaft til flødeosteblandingen og pisk det hurtigt sammen.
- Tilføj derefter flødeosteblandingen til flødeskummet og vend det sammen.
- Fordel ostecremen ovenpå kiksebunden i dine glas.
- Sæt glassene på køl indtil ostecremen har sat sig.
Blåbærgelé:
- Put husblas i en skål med koldt vand.
- Kom blåbær og vand i en gryde og bring det op til kogepunktet.
- Tag gryden af varmen og tilsæt din flormelis.
- Tilsæt husblas og rør det sammen med blåbærvæsken til det er helt smeltet.
- Si frugtkødet fra væden – det er kun saften du skal bruge.
- Lad blåbærsaften køle ned til stuetemperatur før det hældes på toppen af ostecremen i dine glas.
- Sæt din dine glas på køl indtil geléen har sat sig.
- Pynt med friske blåbær penslet med spiseligt sølvstøv og rød skovsyre.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Lone Sørensen
Ser super godt ud
Ved du hvad slags glas det er fra rosendahl
Der er brugt
metteskutter
Hej Lone
De hedder Rosendahl Grand Cru vandglas 27 cl 😊
Mvh. Mette
Susanne
Hvor lang tid skal man beregne til at ostecremen sætter sig ?
mvh
Susanne
metteskutter
Ca. 1 time 😊
Barbara
Jeg synes ikke jeg kan se, hvor meget husblas der skal i blåbærgeleen? Kan du hjælpe?
metteskutter
Hej Barbara.
Det står under “Blåbærgele”. 2 blade husblas ☺️
Mvh. Mette
Lana
Hej, kan vaniljestænger erstattes? Eventuelt med vaniljesukker?
metteskutter
Hej Lana
Ja, du kan sagtens bruge vaniljesukker i stedet ☺️
Mvh. Mette
Maria
Hvor meget skal der laves, hvis man skal denne dessert til 30 personer?
MettesMadmagi
Hej Maria
Hvis du skal lave til 30 personer, så skal opskriften ganges med ca. 5.
Mvh. Mette
Birte Jensen
Hej
Kan det passe at det kun er to blade husblas til gele?
Min gele vil ikke stivne….
MettesMadmagi
Hej Birte
Ja, 2 blade husblas er korrekt 😊
Mvh. Mette
Birte Jensen
Tak for hurtigt svar.
Ok – jeg prøver igen:) Fantastisk dessert:)